Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

En rustik paj utan form, med söta äpplen och mandelkräm. Vi visar hur du gör säsongens godaste, och mest instagramvänliga, dessert!

Recept och styling Sara Aasum Hultberg Foto Emma Shevtzoff
Tips: Här hittar du alla våra recept med äpple!

Äppelgalette för 8–10 portioner

  • Mördeg: Nyp snabbt ihop 200 g rumsvarmt smör, 2 dl florsocker, 4 dl vetemjöl, 2 dl mandelmjöl och 1 krm bakpulver tills det nästan går ihop.

  • Tillsätt 1 ägg och knåda till en deg. Plasta degen och lägg i kylen ca 2 timmar.

  • Mandelkräm: Vispa 100 g mandelmassa mjuk med en elvisp, tillsätt 50 g rumsvarmt smör lite i taget. Tillsätt sedan 1 ägg och rör till en slät kräm. Blanda ner 1/2 msk vaniljsocker och 1/2 tsk grovmalen kardemumma.

  • Sätt ugnen på 200°C. Kavla ut mördegen på ett bakplåtspapper till en rund platta ca 30 cm i diameter (för 8-10 port) och lägg på en plåt.

  • Bred ut mandelkrämen över bottnen, ca 5 cm från kanten.

  • Garnering: Skär 3 - 4 röda äpplen i skivor och lägg på krämen i ett fint mönster.

  • Vik in kanterna.

  • Pensla kanterna med 1 äggula och strö över 1/2 dl mandelspån.

  • Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter. Servera gärna nygräddad med vispad grädde. Hela receptet hittar du här!

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer