Hoppa till sidans innehåll

Ta den italienska klassikern focaccia till en ny nivå! Buffés matkreatör Sofia Nilsson väljer att smaksätta det sagolika matbrödet med sötsyrliga vindruvor och kryddig rosmarin.

Recept Sofia Nilsson Styling Linda Lundgren Foto Lennart Weibull
Tips: Här hittar du alla våra recept på bröd!

Ca 20 bitar focaccia

  • Smula 25 g färsk jäst i en bunke och tillsätt 5 dl fingervarmt vatten, rör tills jästen löses upp. Tillsätt 11–12 dl vetemjöl, 1 dl olja och 3 tsk salt och arbeta degen 10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska vara lös men släppa från kanterna.

  • Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 1 timme eller till dubbel storlek.

  • Lägg degen på en oljad plåt. Tryck ut försiktigt med oljade händer så den täcker plåten. Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur ca 30 minuter.

  • Sätt ugnen på 225 °C. Gör hål i degen med oljade fingrar. Tryck ner ca 20–25 blå eller röda vindruvor försiktigt i hålen. Strö över rosmarin från 2 kvistar och flingsalt. Ringla över lite olivolja. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

  • Focaccia med vindruvor och rosmarin

    Focaccia med vindruvor och rosmarin

    Prova att baka egen saftig och smakrik focaccia! I detta recept bakar vi focaccian i långpanna och smaksätter det italienska brödet med söta vindruvor och kryddig rosmarin.

    - Focaccia med vindruvor och rosmarin

    Spara