Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Finns det något härligare än när doften av kaffe sprider sig i hemmet? Oavsett om du brukar brygga, koka eller göra espresso så vill vi slå ett slag för presskaffet.

Susanna Serenban

I en presskanna kommer inget emellan kaffet och det varma vattnet. Det gör att en fin smak och ljuvlig arom kan utvecklas. Att göra riktigt gott presskaffe är ingen konst - om du kan knepen.

Perfekt presskaffe, steg-för-steg:

  • Bestämd mängd kaffe

    Fyll på med grovmalet kaffe till ungefär en fjärdedel av kannans storlek.

  • Varmt vatten

    Fyll på med 90-96 gradigt vatten. Tips: Lyft av kastrullen från plattan precis innan det börjar koka!

  • Hälften, rör om, hälften

    Häll i hälften av det varma vattnet och rör om. Häll sedan på resten av vattnet.

  • Den magiska 4 minutersgränsen

    Låt stå exakt 4 minuter, pressa sakta ner och servera. Tips: Vill du ha lite svagare kaffe så går det bra med tre minuter, men låt inte kaffet dra längre än så, då kan det smaka surt.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer