Hoppa till sidans innehåll

Finns det något härligare än när doften av kaffe sprider sig i hemmet? Oavsett om du brukar brygga, koka eller göra espresso så vill vi slå ett slag för presskaffet.

Susanna Serenban

I en presskanna kommer inget emellan kaffet och det varma vattnet. Det gör att en fin smak och ljuvlig arom kan utvecklas. Att göra riktigt gott presskaffe är ingen konst - om du kan knepen.

Perfekt presskaffe, steg-för-steg:

  • Bestämd mängd kaffe

    Fyll på med grovmalet kaffe till ungefär en fjärdedel av kannans storlek.

  • Varmt vatten

    Fyll på med 90-96 gradigt vatten. Tips: Lyft av kastrullen från plattan precis innan det börjar koka!

  • Hälften, rör om, hälften

    Häll i hälften av det varma vattnet och rör om. Häll sedan på resten av vattnet.

  • Den magiska 4 minutersgränsen

    Låt stå exakt 4 minuter, pressa sakta ner och servera. Tips: Vill du ha lite svagare kaffe så går det bra med tre minuter, men låt inte kaffet dra längre än så, då kan det smaka surt.