Har du hört talas om carbonara-lasagne? Rätten där två drömmiga pastarätter, pasta carbonara och lasagne, lagas i en och samma form! Här visar Buffés matkreatör Sofia Nilsson hur du gör.

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Alla våra recept på lasagne hittar du här!

 

För 4 personer

  • Sätt ugnen på 200 °C. Tärna 300 g pancetta eller bacon. Skala och hacka 3 vitlöksklyftor. Stek pancettan i en stekpanna tills den är gyllene. Sänk värmen och tillsätt vitlöken, stek ytterligare någon minut. Sila bort fettet och lägg fräset i en bunke.

  • Rör ner 2 förp ricotta à 250 g, 2 dl riven ost t ex cheddar, 1 dl finriven parmesan eller pecorino, 1 msk hackad timjan och 4 dl vispgrädde. Smaka av med salt och peppar.

  • Varva 12 torkade lasagneplattor med ostkrämen i en smord ugnsform ca 25 x 15 cm. Avsluta med ostkrämen. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.

  • Ta ut lasagnen och tryck ut ett hål med två skedar. Knäck i ett litet ägg. Upprepa med ytterligare 2–3 små ägg. Täck formen med folie och ställ in i ugnen ytterligare 8–10 minuter tills äggen precis stannat. Låt gärna vila minst 10 minuter innan servering. Toppa gärna med timjan.

  • Carbonara-lasagne

    Carbonara-lasagne

    Pasta carbonara och lasagne: två drömmiga pastarätter lagas här i en och samma form! Resultatet? Carbonara-lasagne! Stekt pancetta, ostkräm med ricotta och lasagneplattor varvas, toppas med ägg och blir till en ljuvlig lasagne.

    - Carbonara-lasagne

    Spara