Hoppa till sidans innehåll

Rikligt med nymalen svartpeppar och generösa mängder vällagrad ost. Låt ingredienserna från den italienska pastan cacio e pepe ta plats som topping på en pizza bianco.

Recept och styling Sofia Nilsson Foto Lennart Weibull
Tips: Fler recept på pizza hittar du här! 
 

 

4 stycken pizzor

  • Smula 4 g färsk jäst, ca 1 tsk, i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt 700 g vetemjöl, 5 dl vatten, 2 tsk salt och 2 msk olja. Blanda 10 minuter på medelhastighet.

  • Lägg upp degen på bakbord. Dela degen i 4 bitar och rulla till jämna bollar. Gnid in degen med olja så den inte torkar. Låt jäsa 4–5 timmar i rumstemperatur eller 12–24 timmar i kylen.

  • Sätt ugnen på 250 °C och ställ in en pizzasten eller en plåt upp och ner. Kavla eller dra ut degen till runda pizzor. Blanda 250 g ricotta med 2 msk olja och ½ tsk salt. Bred på pizzorna och strö över 2 msk citronskal, 1,5 dl riven parmesanost och 1,5 dl riven pecorinoost. Grädda pizzorna i omgångar på pizzastenen 5–10 minuter.

  • Strö över 1,5 dl riven parmesanost och 1,5 dl pecorinoost och rikligt med svartpeppar. Ringla över olja och ät direkt!

  • Cacio e pepe-pizza

    Cacio e pepe-pizza

    Cacio e pepe-pizza med rikligt med nymalen svartpeppar och generösa mängder vällagrad ost. Låt ingredienserna från den italienska pastaklassikern cacio e pepe ta plats som pizzatopping.

    - Cacio e pepe-pizza

    Spara