Amerikanarnas favoritfrukost stavas bagels. De ljuvligt saftiga bröden med seg skorpa serveras helst nyrostade med ett generöst lager krämig färskost. Vi visar steg för steg hur man gör bagels hemma!
Tips: Här hittar du alla recept för en härlig amerikansk brunch.
Cirka 16 stycken
Smula 25 g färsk jäst och blanda med 5 dl ljummet vatten (37° C) i en bunke eller köksmaskin med degkrok. Tillsätt ½ dl ljus sirap, 12 ½ dl vetemjöl special (750 g) och 2 tsk salt. Arbeta degen i maskin 5 minuter eller för hand ca 10 minuter. Låt jäsa övertäckt 30 minuter. Ta upp degen på mjölad bänk och knåda den.
Dela degen i ca 16 bitar och rulla till bollar. Platta till lite och gör ett hål i mitten, dra försiktigt så hålet blir lite större. Lägg på två bakpappersklädda plåtar och låt jäsa övertäckt 30 minuter.
Sätt ugnen på 225° C. Koka upp vatten i en stor kastrull. Koka bagelserna i omgångar på svag värme ca 2 minuter per sida. Låt rinna av på en kökshandduk och lägg på bakpappersklädda plåtar.
Pensla med 1 uppvispad äggvita.
Strö över olika sorters frön och grädda i ugnen i ca 15 minuter tills de får fin färg. Låt svalna.
Servera gärna rostade med färskost. Frys in de bagelserna du inte äter direkt.
Nudlar finns i olika former, färger och storlekar. Vi hjälper dig att välja rätt till maträtten.
Med dessa tips och verktyg blir du en mästare på att tända din grill utan tändvätska.
Bli en mästare på att vika diamanter med vår enkla steg för steg beskrivning.
Vi bjuder på recept på krämiga bagels att njuta av till frukost, brunch eller mellis.
Följ steg för steg-beskrivningen och skapa den dekorativa servettvikningen näckrosen.