Rödkål är ett givet inslag på julbordet men också en råvara som gör sig utmärkt i olika maträtter. Här tipsar vi om åtta rätter där rödkålen kommer till sin rätt. Elin Nordström Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel Två sorters kål, rödkål och brysselkål, är huvudingredienserna i denna vintriga sallad med lingondressing som garanterat gör succé på buffén. Rostad grovhackad mandel ger rätten en härlig krispighet. - Ljummen kålsallad med lingondressing och rostad mandel Spara Picklad rödkål Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt! - Picklad rödkål Spara Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing Testa detta smarriga fiskrecept där torsk- eller koljafilé paneras i panko och steks gyllene och krispig. Servera den panerade fisken med en fräsch nudelsallad med rödkål, och ringla över den ljuvligt goda vitlöksdressingen. - Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing Spara Kålpudding på rödkål En svensk husmankostklassiker med en modern twist. Den saftiga och väldigt smakrika kålpuddingen serveras med ångande nykokt potatis, sprakande grön sallad och söta rårörda lingon. Kort och gott är detta en perfekt vardagsrätt som både är mättande och enkel att tillaga. - Kålpudding på rödkål Spara Falafel in a bowl Alla gillar väl falafel och hummus? Toppa med fetaost, quinoa, rödkål och vitlök. Hummusen får en härlig smak och färg av ärtorna, medan limen ger den en syrlig touch. Garnera med koriander och njut! - Falafel in a bowl Spara Regnbågssallad med tahinidressing En sallad i regnbågens färger. Mättande och god med grönkål, morot och rödkål. Lyft fram färgerna var för sig och låt var och en blanda regnbågssalladen på tallriken. Ringla över en förföriskt god dressing med smak av sesampastan tahini, vitlök och senap. - Regnbågssallad med tahinidressing Spara Kålsallad med matvete och Västerbottensost Ett toppenrecept på kålsallad till julbordet! Den lakto-ovo-vegetariska kålsalladen är gjord på rödkål marinerad i en senaps- och honungsdressing, som serveras med matvete och smulad Västerbottensost. Enkelt och supergott! - Kålsallad med matvete och Västerbottensost Spara Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter Ett underbart lakto-ovo vegetariskt recept till julbordet! Ugnsbakade skivor varm rödkål med crema di balsamico toppas med smulad ädelost, rostade hasselnötter, persilja och granatäppelkärnor. En rätt som kommer att göra succé på vegojulbordet! - Bakad rödkål med granatäpple, ädelost och hasselnötter Spara