En favoritdipp, äggröra med lax eller smördegsinbakade oliver? Nej men LÄGG AV så gott det låter, eller? Här listar vi recepten vi kanske idag inte skulle tipsa om. Men trender kommer och går och en gång i tiden var även dessa recept supertuffa.

Elin Nordström

 • Banan med lime

  Okej föreställ dig detta scenario: Du blir hembjuden på middag hos en kompis. Kompisen travar ut i köket och börjar fixa desserten. Du sitter kvar och fantiserar om vad för fantastisk och innovativ skapelse som hen kommer att komma ut med. Kan det bli en ljuvlig Crème brûlée eller en välkomponerad pavlova? Ja det hade kunnat vara gott men här verkade vi leva i ett universum där en skål med slantade bananer och lite...lime tydligen var det absolut bästa man kunde bjuda sina gäster på. Är du riktigt snäll och tacksam så kanske du får en slev vispgrädde på toppen.

  - Banan med lime

  Spara

 • Grillad tofusallad med mynta

  Jahapp, här har vi ett fat med vad som tydligen var 2004-års bästa grillrätt. Lägg upp den alldeles för ljusa tofun likt små dominobrickor på ett lika ljust fat, släng på en kvist mynta, traska ut till gästerna som förväntansfulla står där och väntar på vad du ska bjuda på denna afton. Se när entusiasmen i dina vänners ögon släcks likt ett stearinljus i kraftig vind när de ser vad du stoltserar med. Observera detta men skit i det och fortsätt bara till grillen där du kärleksfullt tillagar den här episkt märkliga maträtten.

  - Grillad tofusallad med mynta

  Spara

 • Isglass

  Isglass sa du, VATTENMELON sa tydligen vi när vi 2006 la upp det här receptet. Vi vet inte med er, men när någon är sugen på glass så är det väl just det man vill ha och inte en trekantsformad vattenmelonsbit som råkat vara i frysen i ett par timmar?

  - Isglass

  Spara

 • Smördegsinbakade oliver

  Jahaaa vad har vi här då undrar ni? Vad är det för fråga! Ni ser väl att det är en stackars oliv som har blivit tillfångatagen av elak smördeg? Om vi ska vara självkritiska kan vi väl känna att bilden inte hade tagit skada av att ligga tillsammans med några andra tillfångatagna oliver och inte svävandes i luften som den gör här. Aja, nu har vi lärt oss något.

  - Smördegsinbakade oliver

  Spara

 • Kyckling- och nudelsoppa

  Vi har så många frågor kopplat till det här receptet: Varför har vi lagt skålen på granris, varför ska soppan ätas med en superkonstig plastskedgaffel och slutligen: VEM ÄTER NUDELSOPPA TILLSAMMANS MED EN KNÄCKEMACKA?

  - Kyckling- och nudelsoppa

  Spara

 • Korvkaka med lök- och äppelkompott

  Inget ont om korvkakan! Men att den skulle vara "Utmanande och ett spännande recept som kommer att imponera på dina middagsgäster" det vet vi kanske inte? På vilket sätt är den utmanande? Att den balanserar på två potatisskivor eller att det är korv i form av en kaka?

  - Korvkaka med lök- och äppelkompott

  Spara

 • Baconstekt kyckling med lök, timjan och honung

  Om du har ett ton bacon över så kan du med fördel ta en stackars kyckling och linda in den i baconfilten och sen är det bara att brassa på med en hel drös med kryddor. Njut nu för det är inte varje dag man får äta av en kyckling som enbart smakar bacon.

  - Baconstekt kyckling med lök, timjan och honung

  Spara

 • Favoritdipp

  Alla som fortfarande tycker att café de paris-sås i pulverform är det finaste vi har räcker upp en dippindränkt gurkstav. Att blanda i en go pulverpåse som riktigt dammar när man häller i den i skålen får en ju att bli glad ända in i själen.

  - Favoritdipp

  Spara

 • Tapenademarinerad sparris

  Är det inte en delikat sparrisanrättning i form av en superstor spindel vi ser här? Tittar man noga skulle man nästan kunna tro att sparrisspindeln har jobbat hårt i trädgården därav massa gegg på de små benen. Vilken festlig grej att servera på sommarens alla middagar.

  - Tapenademarinerad sparris

  Spara

 • Äggröra med kallrökt lax

  Nej men vad har vi här då? Är det en lax som blir nerbrottad av en äggröra? Det har vi alltid sagt - man kan INTE lita på äggröror.

  - Äggröra med kallrökt lax

  Spara

 • Välkomstdrink

  VAD I HELA FRIDEN SKER? Smakar drinken barn eller är den bara för barn? Så förvirrad nu. Och vadå "välkomstdrink"? VEM vill ha ett foto på en människa i sin dryck?

  - Välkomstdrink

  Spara