Hoppa till sidans innehåll

Få måltider slår en krämig svamppasta! Värmande, mättande och ljuvligt gott. Vi har samlat de bästa recepten på pasta med svamp.

Tips: Här hittar du alla våra recept på svamppasta!

 • Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

  Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

  Laga en enkel men lyxig kantarellpasta med hasselnötter och parmesan! Kantareller, hasselnötter, parmesan och vitlök sätter smak i detta recept. Pasta när den är som bäst helt enkelt.

  - Kantarellpasta med hasselnötter och parmesan

  Spara

 • Vegocarbonara med svamp

  Vegocarbonara med svamp

  En vegovariant av carbonara med svamp i stället för bacon - kanske till och med godare än originalet! Addera lite chiliflakes för extra hetta. Toppa med färsk persilja.

  - Vegocarbonara med svamp

  Spara

 • Krämig pasta med svamp och grönsaker

  Krämig pasta med svamp och grönsaker

  Vardagspasta när den är som bäst! Servera pasta med en gräddig svampsås gjord på skogschampinjoner, lök, morot och palsternacka, som får smak av citron. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

  - Krämig pasta med svamp och grönsaker

  Spara

 • Pasta med svamp och fläskkarré

  Pasta med svamp och fläskkarré

  En krämig pastarätt med sås på strimlad ugnsbakad fläskkarré, svamp och grädde. Toppa pastan med ett lagom stort berg parmesan, lite ruccola och persilja, och middagen är klar!

  - Pasta med svamp och fläskkarré

  Spara

 • Skördepasta med svamp

  Skördepasta med svamp

  Laga en höstig variant på krämig pasta carbonara med knaprigt ugnsstekt bacon, svamp, purjolök, majs och zucchini. Serveras med äggula och rikligt med parmesan såklart! Perfekt comfort food en ruggig kväll.

  - Skördepasta med svamp

  Spara

 • Kantarellpasta med dill

  Kantarellpasta med dill

  Denna krämiga kantarellpasta är som en försvenskad variant på spaghetti carbonara! Med tagliatelle, kantareller, Västerbottensost och dill kombineras de bästa av svenska smaker. Här får kantarellerna verkligen komma till sin rätt där de spelar huvudrollen i måltiden.

  - Kantarellpasta med dill

  Spara

 • Pappardelle med grönkål och kantareller

  Pappardelle med grönkål och kantareller

  Genom att välja en snygg pastasort som pappardelle blir den enklaste vardagspasta genast lite tjusigare. Kantareller och grönkål som först får fräsa i smör och sedan gosa in sig i krämig grädde blir en utmärkt följeslagare. Toppa med valnötter och maten är klar!

  - Pappardelle med grönkål och kantareller

  Spara

 • Pappardelle med kantareller och mascarpone

  Pappardelle med kantareller och mascarpone

  En utsökt krämig italiensk pastarätt på svenskt vis. Använd kantareller, karljohanssvamp eller kastanjechampinjoner. Tillsammans med mascarponeost, vitt vin, vitlök och riven parmesan blir den här pappardellepastan en rätt att älska.

  - Pappardelle med kantareller och mascarpone

  Spara