Hoppa till sidans innehåll

Macarons, eller makroner som de heter på svenska, är små franska marängkakor bakade på mandelmjöl. Minikakorna fylls med en smörkräm och läggs ihop två och två och bildar som söta små hamburgare. Prova något av våra goda macaronrecept, pyssligt värre, men väl värt mödan!

Tips: Här hittar du alla våra recept på bakverk!

 • Macaron med hasselnötskräm

  Macaron med hasselnötskräm

  De här mandelbiskvierna är som macarons fyllda med kladdig hasselnötskräm. De rivna apelsinskalen blir pricken över i:et. Gott till kaffet eller som efterrätt.

  - Macaron med hasselnötskräm

  Spara

 • Macaron med kaffe och choklad

  Macaron med kaffe och choklad

  Macarons är en lyxig liten marängkaka med ursprung från Franrike. Den görs med mandelmjöl och kan varieras i det oändliga. I det här receptet, framtaget av Svenska Kocklandslaget, har de en härlig chokladfyllning med smak av kaffe. Ljuvliga att servera till fikastunden eller som dessert med en god kopp kaffe.

  - Macaron med kaffe och choklad

  Spara

 • Macarons

  Macarons

  Makroner, eller "macarons" som det heter på franska, är en trendig småkaka gjord av mandelmjöl, perfekt till espresson; frasig utanpå och seg inuti.

  - Macarons

  Spara

 • Macaron med kaffe och hasselnötscreme

  Macaron med kaffe och hasselnötscreme

  Dessa små ljuvligheter som riktigt smälter i munnen är varje frankofils dröm. Fluffiga macarons med smak av kaffe fyllda med en underbar creme gjord på hasselnöt och choklad. Bonjour mes petits amis!

  - Macaron med kaffe och hasselnötscreme

  Spara