Hoppa till sidans innehåll

Krispiga groddar och skott (eller mikrogrönt som det också kallas) kan användas till så mycket mer än du tror. Det är ett enkelt sätt att boosta allt från mackor till smoothies eller sallader! Eller till exempel använda när du bakar bröd eller gör falafel.

 • Masserad broccoli med ädelostyoghurt

  Masserad broccoli med ädelostyoghurt

  Rå broccoli, kan man äta det? Absolut! Särskilt om du först lägger den i en plastpåse, tillsätter olja, salt och sedan masserar utanpå påsen tills broccolin mjuknar något. Blanda med färska böngroddar och ringla över en pikant ädelostdressing. Mums!

  - Masserad broccoli med ädelostyoghurt

  Spara

 • Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

  Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

  En matig rispytt inspirerad av den koreanska rätten bibimbap med sköna, gröna inslag. Marinerad gurka, rivna morötter med surkål, sesamkryddade böngroddar och stekt ägg – en grym rätt som måste upplevas!

  - Koreansk kycklingpytt med syrat grönt

  Spara

 • Groddat fröbröd

  Groddat fröbröd

  Ett glutenfritt fröbröd med groddat bovete laddat med energi och nyttigheter. Låt helst brödet vila inlindat
 i en handduk några timmar innan det skärs upp. Då hinner det ”sätta sig” ordentligt och håller ihop bra. Perfekt att skiva, förvara i frysen och rosta efterhand.

  - Groddat fröbröd

  Spara

 • Groddat quinoaknäcke

  Groddat quinoaknäcke

  Prova ett krispigt fröknäcke med quinoagroddar i smeten! Det kan vara lite trixigt att vända knäcket när det ska gräddas på undersidan. Som väl är gör det inget om det går sönder, det ska ändå brytas i bitar. Det groddade quinoaknäcket är glutenfritt.

  - Groddat quinoaknäcke

  Spara

 • Ärtig falafel med snabbsyrad rödlök

  Ärtig falafel med snabbsyrad rödlök

  Det räcker att steka falafelsmeten i rikligt med olja för att få det rätt fraset. Denna ärtiga falafel gör du på groddade gula ärter – beroende på hur groddade ärterna är behövs mer eller mindre majsstärkelse. Urgott att bjuda i bröd tillsammans med snabbsyrad rödlök.

  - Ärtig falafel med snabbsyrad rödlök

  Spara

 • Skottgrön smoothiebowl

  Skottgrön smoothiebowl

  Smoothie i skål med både groddar och skott. Den glutenfria örten bovete mättar lite extra. Toppa den gröna smoothiebowlen med vallmofrön, kokos, nötter och bär. Byt naturell yoghurt mot kokosmjölk eller mandeldryck så blir den fri från laktos och mjölk.

  - Skottgrön smoothiebowl

  Spara