Starta dagen rätt med en lyxig och bakad frukost! Vad sägs till exempel om ugnsbakad gröt, knapriga frukostkakor med blåbär eller granolabakade nektariner? Mums säger vi!

Artikel i samarbete med AXA. Text: Alexandra Holm

4 mumsiga frukostar att baka!

 • Ugnsbakad gröt med mandel och honung

  Ugnsbakad gröt med mandel och honung

  Har du provat att göra ugnsbakad gröt någon gång? Det är riktigt gott och perfekt när du vill ha en mättande frukost eller ett lyxigt mellanmål! Prova denna smarriga variant av bakad gröt i ugn med mandel, honung och knaprig granola.

  - Ugnsbakad gröt med mandel och honung

  Spara

 • Granolabakade nektariner

  Granolabakade nektariner

  Paj till frukost? Ja, tack! Eller som en hälsosammare dessert. Här bakas nektarinerna med granola i ugnen och blir till en knaprig paj. Servera med yoghurt och honung. Det går självklart bra att byta ut nektarinerna mot annan valfri frukt beroende på vad som är i säsong.

  - Granolabakade nektariner

  Spara

 • Frukostkakor med banan och blåbär

  Frukostkakor med banan och blåbär

  Kakor till frukost, ja tack! Dessa müslikakor med banan, jordnötssmör och blåbär går toppen att förbereda dagen innan för en snabbfixad frukost eller ett mumsigt mellanmål.

  - Frukostkakor med banan och blåbär

  Spara

 • Chokladgröt lagad i ugnen

  Chokladgröt lagad i ugnen

  Vill du imponera på familjen slänger du ihop en chokladkaka till frukost. Okej, det är kanske inte en chokladkaka men inte så långt ifrån. Ägg, kakao, havregryn, mjölk, bakpulver och banan blandas och bakas i ugnen i 175 grader i en halvtimme. Toppa med hallon, hasselnötter och valfri granola för härligt crunch.

  - Chokladgröt lagad i ugnen

  Spara