Napolitansk pizzadeg
En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
4 portioner
Deg
4 g färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk olivolja (1 msk motsvarar 15 g)
Till jäsning
olivolja
För alla
Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g
Kommentarer
Hur gör man om man inte kan använda vetemjöl? Fungerar dinkelmjöl
Git
2024-04-23Måste man ha köksmaskin eller funkar det att knåda för hand?
Simon
2024-04-22Hej Simon! Det fungerar utan maskin bara du knådar ordentligt. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-22Ska vattnet vara kallt?
Birgitta
2024-04-12Hej Birgitta! Stämmer, kallt vatten i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-12