Napolitansk pizzadeg

Betyg 4.7 av 5.
155 personer har röstat
63
Napolitansk pizzadeg

En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Napolitansk pizzadeg

Ingredienser

4 portioner

Deg

4 g  färsk jäst (4 g motsvarar ca 1 tsk färsk jäst)
700 g  vetemjöl (1 dl motsvarar ca 60 g)
5 dl  vatten (1 dl motsvarar 100 g)
2 tsk  salt (1 tsk motsvarar ca 8 g)
2 msk  olivolja (1 msk motsvarar 15 g)

Till jäsning

olivolja

För alla

Innehåller gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Obs! degen kräver lång jäsning se alternativ i texen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
155 personer har röstat

Kommentarer

Hur gör man om man inte kan använda vetemjöl? Fungerar dinkelmjöl

Git

2024-04-23

Måste man ha köksmaskin eller funkar det att knåda för hand?

Simon

2024-04-22

Hej Simon! Det fungerar utan maskin bara du knådar ordentligt. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-22

Ska vattnet vara kallt?

Birgitta

2024-04-12

Hej Birgitta! Stämmer, kallt vatten i det här receptet. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-04-12

Näringsvärde per portion

Energi2823 KJ / 675 kCal
Fett10 g
Salt3.48 g
Kolhydrater127 g
Protein15 g

Testa liknande recept

Glutenfri pizzadeg
Betyg 4.5 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Frasvåfflor med jäst
Betyg 3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vegansk pizza med tapenade, kronärtskocka och pinjenötter
Betyg 4.2 av 5.
36 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skogspizza
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza med aubergine, svamp och oliver
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pizza Marinara
Betyg 2.1 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga