Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Följ med till Mölle Krukmakeri & Café där det skapas vacker keramik och bakas himmelsk napolitansk pizza. Här avslöjar restaurangen recepten bakom några av sina specialiteter.

Recept Mölle Krukmakeri & Café Styling Sidsel Rudolph Foto Line Klein

– Pizza napoletana är en högtemperaturspizza och den tar 60 sekunder att baka i ugnen. Det är hög temperatur, det är snabb tillagning, det är rena råvaror och det är en deg som verkligen smakar vete och inte jäst, en deg som inte får dödas av toppingen utan 50 procent av smaken ska vara degen, säger Abbe Jacobson, grundare av Mölle Krukmakeri & Café.

  • Gazpacho caprese

    Gazpacho caprese

    Prova gazpacho caprese som förrätt – en klassisk slät tomatgazpacho serverad på ett lite roligare sätt! Soppan toppas med mozzarella, koriander och rödlök, och serveras med ett krispigt rostad surdegsbröd med avokado och lime.

    - Gazpacho caprese

    Spara

  • Bakad blomkål med hummus

    Bakad blomkål med hummus

    Laga bakad blomkål i ugn, både gott och enkelt! Perfekt som vegetarisk huvudrätt. Vi serverar den helbakade blomkålen med en krämig hummus och en god sallad med dressing.

    - Bakad blomkål med hummus

    Spara

  • Napolitansk pizzadeg

    Napolitansk pizzadeg

    En klassisk napolitansk pizzabotten är tunn i mitten och luftig i kanterna, men med en frasig yta. Här har vi gjort ett anpassat recept med bara 4 gram jäst, som funkar fint för hemmabruk och med en helt vanlig ugn istället för vedugn. Buon appetito!

    - Napolitansk pizzadeg

    Spara

  • Pizza funghi

    Pizza funghi

    Pizzasugen? Baka en lakto-ovo vegetarisk champinjonpizza! Vår pizza funghi är en pizza bianco med en fyllning av svampkräm, mozzarella, parmesan och basilika. Pizzan på bilden är bakad i en vedugn, vårt recept är anpassat för hemmabruk och resultatet ser annorlunda ut men blir minst lika gott.

    - Pizza funghi

    Spara

  • Pizza crudo

    Pizza crudo

    Pizza crudo är en klassisk napolitansk pizza som toppas med tomatsås, mozzarella, oliver, kapris och lufttorkad skinka. Hur mumsigt som helst! Pizzan på bilden är bakad i en vedugn, vårt recept är anpassat för hemmabruk och resultatet ser annorlunda ut men blir minst lika gott.

    - Pizza crudo

    Spara

  • Äppeltosca med frön

    Äppeltosca med frön

    Baka en variant på äppeltosca där den saftiga äppelkakan gömmer sig under ett lager av härligt krispig och knäckig frötosca med solroskärnor och pumpafrön. Perfekt till en riktigt god fikastund! Blev det kaka över? Skär upp och frys in, och ta fram lagom till nästa eftermiddagsfika.

    - Äppeltosca med frön

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer