Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Imponera på gästerna med en vacker och minst lika god potatisros. Baka in potatisskivor i smördeg tillsammans med färskost och rulla till en tjusig ros.

Text: Ellinor Jidenius

Tips: Receptet på frasiga potatisrosor, lycka till!

Så gör du en potatisros

  • Kavla och skär

    Kavla och skär

    Använd dig av frysta smördegsplattor som du har tinat. Kavla ut varje platta till ca 30 cm. Skär den i 2 remsor, ca 5 cm breda.

  • Bred på färskost

    Bred på färskost

    Bred på färskost och sedan eventuell smaksättning. Smulad getost av chèvretyp, blåmögelost, strimlade soltorkade tomater, skivade oliver eller pesto passar fint ihop med potatisen.

  • Skiva och lägg på potatisen

    Skiva och lägg på potatisen

    Välj potatis som är medelstor eller stor. Skär i skivor, inte för tjocka då blir det svårt att rulla ihop. Fördela skivorna omlott med ca 1 cm mellanrum så att de ligger utanför smördegen på ena sidan. Avsluta med en kant på ca 1 cm. Krydda med salt och peppar.

  • Rulla ihop

    Rulla ihop

    Rulla försiktigt från änden med potatis ända ut. Nyp ihop degen på slutet.

  • Tillaga i ugnen

    Tillaga i ugnen

    Ställ potatisrosen i en oljad muffinsplåt. Grädda i ugnen.

  • Voilà – en färdig ros!

    Voilà – en färdig ros!

    Servera med till exempel en kronärtskockskräm, charkuterier som fårfiol, lufttorkad skinka och salami, samt en sallad.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer