Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Mustig, smakrik och lätt att variera. Det finns många anledningar till att soppa är en riktig favorit, särskilt under vinterhalvåret. Här visar vi hur du gör en potatis- och purjolökssoppa, med härligt järnrik grönkål.

  • Ta fram alla ingredienser och förbered allt innan du börjar tillagningen. Mis en place heter det på kockfranska.

  • Skala potatisen. Ansa och skölj purjolöken. Skala och skiva vitlöksklyftan.

  • Skär grönsakerna i bitar. Fräs purjolök, vitlök och potatis i oljan några minuter.

  • Tillsätt grönkålen och rör runt. Häll i buljongen. Koka sakta 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.

  • Tillsätt grädden. Koka upp och mixa soppan slät med en stavmixer. Luta kastrullen så går det lättare att mixa.

  • Koka upp och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer