Mustig, smakrik och lätt att variera. Det finns många anledningar till att soppa är en riktig favorit, särskilt under vinterhalvåret. Här visar vi hur du gör en potatis- och purjolökssoppa, med härligt järnrik grönkål.

  • Ta fram alla ingredienser och förbered allt innan du börjar tillagningen. Mis en place heter det på kockfranska.

  • Skala potatisen. Ansa och skölj purjolöken. Skala och skiva vitlöksklyftan.

  • Skär grönsakerna i bitar. Fräs purjolök, vitlök och potatis i oljan några minuter.

  • Tillsätt grönkålen och rör runt. Häll i buljongen. Koka sakta 15-20 minuter tills potatisen är mjuk.

  • Tillsätt grädden. Koka upp och mixa soppan slät med en stavmixer. Luta kastrullen så går det lättare att mixa.

  • Koka upp och smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.