Hoppa till sidans innehåll

Plåtmat är perfekt för dig som vill att matlagningen ska gå smidigt till. Konceptet är enkelt; hela middagen lagas på en och samma plåt i ugnen. Så smart och smarrigt att du bara måste testa något av dessa plåtmatsrecept till middag ikväll!

Alexandra Holm

 • Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

  Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

  En vegovariant på klassikern pytt i panna med ugnsrostat grönt, halloumi och örtsmör. Här lagar vi den på blomkål, morot och potatis, men du kan självklart variera pytten med de grönsaker och rotfrukter du har hemma. Den tillhörande senapskrämen med äpple, honung och senap är helt oemotståndlig!

  - Halloumipytt med örtsmör och senapskräm

  Spara

 • Ugnsratatouille med linser, zucchini, tomatsås och vitost

  Ugnsratatouille med linser, zucchini, tomatsås och vitost

  Njut av en god ratatouille som du gör i ugnen, det ger en mustigare och smakrikare grönsaksröra och det är dessutom enkelt att laga, då den sköter sig själv i ugnen. Toppa med krämig vitost och lite krispig persilja.

  - Ugnsratatouille med linser, zucchini, tomatsås och vitost

  Spara

 • Grekisk plåt

  Grekisk plåt

  Vardagsmat när den är som bäst, där allt lagas på en plåt för minimalt med disk. Här en pytt med grekiska smaker och ingredienser som potatis, lammkorv, oliver, oregano, rödlök och fetaost.

  - Grekisk plåt

  Spara

 • Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

  Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

  Att laga hela måltiden på samma plåt i ugnen, det blir gott och är enkel matlagning. Blomkålen får härlig smak och gul färg av curryn och liten krämighet av vitosten och lax i ugn smakar alltid gott. Servera gärna med rostad mandel och mangold.

  - Blomkål i ugn med laxfilé, curry och smulad vitost

  Spara

 • Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

  Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

  Goda smaker blandas när allt lagas på samma plåt i ugnen. Spenat, gnocchi och bönor ger tillsammans med pastasåsen en mustig smak. Tillsammans med små fina bollar av den kryddiga salsiccian och krämig vitost kommer detta blir din nya favoritmåltid.

  - Gnocchi med romanticatomater, salsiccia och spenat

  Spara

 • Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

  Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

  Krossad potatis är ett supergott sätt att tillaga kokt potatis. Mosa potatisen lätt och ringla över olja innan den åker in i ugnen, så blir den krispig och gyllene. Servera smashed potatis med varm feta och paprikakräm. Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

  - Krossrostad potatis med fetaost och paprikakräm

  Spara