När solen börjar värma vill vi göra det mesta utomhus. Att det smakar extra gott att äta ute i det fria är ingen hemlighet. Gör det lite extra speciellt och överraska vännerna med en genomtänkt picknick – packad i snygga påsar. Smidigt, roligt och inte minst lyxigt.

Sikta in dig på en vacker skärgårdsö, strandklippa eller blommande äng och bjud med vänner och familj på en härlig picknick. Överraska alla med varsin egen picknickpåse fylld med godsaker. Om det är många par eller familjer med på picknicken – packa en påse per sällskap.

Förbered det mesta av maten hemma, men tillaga gärna något tillsammans på plats. Det är både mysigt och kul som socialt knep. Här väljer vi att grilla kycklingspett och lägga i baguette med en örtsmakande coleslaw. En fräsch fruktsallad med lime och mynta och små söta chokladtryfflar får stå för den söta avslutningen. Recepten hittar du längre ner.

Glöm inte att plocka med skräpet på vägen hem. Varför inte samla det i den tomma picknickpåsen?

Här har vi samlat lite tips och knep för hur du fixar picknick på påse. Sedan är det bara fantasin som sätter gränserna!

Så packar du påsen

 • Det matiga

  Förmarinerade spett med kött, fågel eller fisk, krispiga grönsaker och goda korvar gå perfekt att förbereda. Förvara känsliga råvaror i en kylväska tills det är dags att äta. Sedan är det bara att packa med en minigrill eller två, dela ut spetten och låta alla grilla på plats.

 • Brödet

  Bästa picknickräddaren, som tillbehör eller fyllt med läckerheter, varför inte något gott grillat? Lägg gärna brödet i små påsar eller linda servetter runt.

 • Tillbehöret

  En god sås, röra, eller dressing blir en lyckad topping till det mesta. Eller satsa på en krämig coleslaw; sås och grönsaker i ett!

 • Grönsakstugg

  En handfull söta, solvarma cocktailtomater är trevligt att snacksa på. Blanda olika färger, vackert att se på när man öppnar sin påse.

 • Fräsch dessert

  Fruktsallad är barnsligt gott och lätt att förbereda.

 • Det lilla söta

  En bit choklad på maten är sällan fel. Små spröda chokladkakor eller chokladpraliner blir fina att lägga i små askar eller mindre påsar.

 • Passande drycker

  Vin på halvflaska med skruvkork är perfekt i påsen. Eller satsa på en god öl, cider eller äppelmust. Numera finns det även många trevliga alkoholfria alternativ. Och vanligt vatten så klart.