Hoppa till sidans innehåll

Ett vanligt misstag är att börja grilla när glöden är alldeles för het, så grillbiten blir bränd på utsidan men rå på insidan. Det gäller att ha lite tålamod och vänta in den perfekta glöden. Så här ska det se ut!

Obs! Under sommaren kan det vara förbjudet att grilla på grund av brandrisk. På msb.se kan du se vad som gäller där du befinner dig.

3 steg till perfekt glöd

  • Hur lång tid tar det?

    Räkna med 32 minuter innan glöden har nått perfektion. Men det är det värt, lovar!

  • Hur ska glöden se ut?

    Så här ska glöden se ut! Skärmdumpa och spara den här bilden i telefonen så kan du enkelt jämföra med din egna glöd när det är grilldags.

  • Hur funkar indirekt grillning?

    Då lägger du glöden på ena sidan av grillen och köttbiten på andra sidan, och på med locket. Lär dig mer om indirekt grillning här!

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer