Hoppa till sidans innehåll

Pepparkakans dag är dagen då vi med all rätt får äta hur många peppisar vi vill. (Som att vi inte redan gör det...) Låt oss fresta med nio härliga recept med pepparkaka som gemensam nämnare. Vilken föredrar du?

Text: Camilla Thörnqvist
Tips: Vad, alla ICAs pepparkaksrecept samlade på ett och samma ställe?! Japp, det är sanning.

9 sätt att fira pepparkakans dag

 • Pepparkakstårta någon?

  Drömgod mjuk pepparkaka på höjden, som en tårta. Varva bottnarna med en galet god brynt smörkräm och garnera med tunt skurna citrusfrukter. En solklar succé på adventsfikat eller kalaset.

  Mjuk pepparkaka med brynt smörkräm

 • Mjuk, frostad pepparkaka

  Skippa den traditionella hårda pepparkakan och baka i stället en mjuk och saftig pepparkaka med en syrligt fräsch färskosttopping. Tranbären på toppen bryter av fint mot den söta kakan, rulla gärna några av dem i socker för en frostig effekt!

  Mjuk pepparkaka med frostade tranbär

 • Pepparkakor på engelska

  Typiskt för engelska pepparkakor är en ansenlig mängd malen ingefära – men inga andra pepparkakskryddor som kanel eller nejlika. Smaken påminner lite om kolakakor. Använd små pepparkaksmått, så blir det fler härliga pepparkakor att njuta av.

  Engelska pepparkakor

 • Pepparkakscheesecake

  Krämig cheesecake med pepparkakor, färskost, kesella och choklad. Garnera med lingon och låt dina gäster njuta av denna festliga variant av traditionell cheesecake. En riktig vinnare!

  Cheesecake med pepparkaka och choklad

 • Byt ädelost mot mascarpone

  Fängslande god och krämig mascarpone smaksatt med apelsin, citron, vaniljsocker och en aning salt. Bred röran på pepparkakor. En verkligt njutningsfull upplevelse.

  Pepparkakor med citrusmascarpone

 • Rosta, toppa och strössla

  Rosta mjuk pepparkaka i ugnen, toppa med brieost och fikon innan du strör över pistagenötter och ringlar över honung. Ett perfekt tilltugg innan maten till glögg eller en kryddig drink, eller som en härlig avslutning på en bjudning.

  Rostad pepparkaka med brie och tryffelhonung

 • Fryst pepparkakscheesecake

  Med en julig, apelsinsmakande cheesecake färdig i frysen är du kalasklar på ett kick. Bara att stjälpa upp på ett fint fat och strössla med pepparkakskross. Julens bästa dessert!

  Fryst cheesecake med apelsin och pepparkaka

 • Whoop, whoop!

  Whoopie – kort och gott två kakor med fyllning emellan. För varför sätta ädelost på bara en pepparkaka när du kan lägga på en till som lock? En blivande klassiker i juletid!

  Pepparkakswhoopie

 • Pepparkakor med dipp

  Servera pepparkaka och ädelost på nytt, roligt och lyxigt sätt! Pepparkaksgrissini får du enkelt genom att rulla och grädda stänger av vanlig pepparkaksdeg. Dippa sedan i en krämig dipp på ädelost och créme fraiche. Njut!

  Pepparkaksgrissini med ädelostdipp