Hoppa till sidans innehåll

Har du varmrökt lax, ägg, lamm och kyckling över från påskhelgen? Här är 8 goda recept där dina påskrester kommer till användning. Vad sägs till exempel om en smarrig äggpizza eller påske bowl?

Elin Nordström
Tips:Här hittar du alla våra påskrecept

  • Äggpizza

    Äggpizzan kommer bli nya favoriten. Förgrädda botten som är gjord på enbart ägg och ost i ugnen och grädda sedan med toppingen på. Ett roligt, nytt sätt att göra pizza. Och det blir riktigt gott!

    - Äggpizza

    Spara

  • Påské bowl med lammstek eller kyckling

    Laga en härlig påské bowl! Precis som en poké bowl grundar du med ris. Lägg sedan i några munsbitar som blivit över från påskmaten som lamm eller kyckling och krispiga grönsaker. Påskigt, gott och ett perfekt sätt att ta vara på resterna från påskmaten.

    - Påské bowl med lammstek eller kyckling

    Spara

  • Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

    Påske bowlen kan också göras med annat göttigt. Som den här med räkor eller lax. Ljuvlighet i en skål!

    - Påské bowl med varmrökt lax eller räkor

    Spara

  • Varmrökt lax med salsa verde

    Klassiskt varmrökt lax med smakrik, rustik salsa verde-sås! Varmrökt lax med salsa verde är en imponerande, färggrann rätt som både är enkel, snabblagad och passar perfekt till lunch eller middag! Servera den imponerande laxen med salsa verde, grönsaker, potatis och citronklyftor.

    - Varmrökt lax med salsa verde

    Spara

  • Köttbullemacka

    Favoritmackan med köttbullar proffsfixar du enkelt själv med majonnäs, rödbetssallad och rostad lök. En tidlös klassiker som passar stora som små.

    - Köttbullemacka

    Spara

  • Egg muffins

    Frukost, brunch, middag… utsökta äggmuffins laddade med din egen favoritfyllning passar alla tider på dagen. Blir lätt en återkommande favorit och är superenkla att laga.

    - Egg muffins

    Spara

  • Prinskorv i ugn med äpple och fetaost

    Den älskade prinskorven är en favorit på buffébordet. Härliga smaker av fetaost, krispigt äpple och oregano gör rätten festlig. Gör personlig genom att lägga till familjens egna favoriter.

    - Prinskorv i ugn med äpple och fetaost

    Spara

  • Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

    Kycklingen blir både saftig och smakrik när den bryns och sedan kokas i ljuvliga smaker av crème fraiche och senap. Servera med grovt mandelpotatismos och en krispig mix av råstekt brysselkål och kycklingbacon.

    - Dijonkyckling med brysselkål och mandelpotatis

    Spara