Hoppa till sidans innehåll

Om du har få råvaror att röra dig med kan vi rekommendera att investera i blomkål som bas till alla veckans rätter. Den är billig, snabb att tillaga och supernyttig att äta. Här är våra blomkålsfavoriter!

Läs också: 9 tips på hur du äter hälsosamt - och billigt. 

5 rätter på blomkål

 • Blomkåls- och morotssoppa

  I den här goda soppan är huvudingrediensen blomkål. Tillsammans med andra rotsaker mättar soppan även den hungrigaste magen. Ett perfekt alternativ till meatfreemonday!

  - Blomkål- och morotssoppa

 • Lax med blomkålstabbouleh

  Denna lax med blomkåltabbouleh lagar du lika snabbt som enkelt. Toppa med citron för extra smak och gärna lite dill, om du har det hemma.

  - Lax med blomkålstabbouleh

 • Kokt blomkål med äggfräs

  Om du söker en nyttig och lättare middag är kokt blomkål med äggfräs ett gott alternativ! Koka upp och servera med ägg, smörfräst purjolök och tomater. Enkelt, nyttigt och gott!

  - Kokt blomkål med äggfräs

 • Blomkål- och linssallad

  Ett gott och näringsrikt alternativ till ris, pasta eller potatis. Toppa salladen med dina favoriter. Vi använde oss av lime, ingefära, vitlök och sambal oelek. Supergott!

  - Blomkål- och linssallad

 • Blomkålspizza

  Självklart är fredagspizzan inte att förglömma. Använd din sista blomkål till en smarrig blomkålspizza! Toppa som du vill - vi valde italienskt.

  - Blomkålspizza

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer