Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Raw food, råkost eller levande föda − kärt barn har många namn! Kort kan man säga att raw food är mat med mycket grönt, nötter och frön och där inget upphettas över 42°C. Här visar vi hur du gör en rå chokladmousse med avokado, en nyttig efterrätt.

 

Nyttig chokladmousse, så här gör du

  • Mixa dadlar

    Kärna ur dadlar. Mixa dadlar, honung och vatten med en stavmixer.

  • Blanda ner avokado

    Ha i avokado och kakao i blandningen och fortsätt mixa till en jämn smet.

  • Lägg i portionsformar

    Fördela moussen i serveringsglas. Använd två mindre skedar så undviker du att kladda ner sidorna på glaset.

  • Garnera och servera

    Pudra över kakao och toppa med något syrligt bär, exempelvis hallon. Ett blad med mynta ger extra piff. Klar att servera!