Hoppa till sidans innehåll

Välkommen på skördefest! Ta del av härliga recept med säsongens mest fantastiska råvaror i fokus. Det blir bland annat svartkålssallad med päron, pizza med pumpakräm och grillade lammracks. Och som avslutning: bakade plommon med getostkräm och mynta.

Recept Mauritz Larsson Stormgaard Styling Tove Nilsson Foto Mike Karlsson Lundgren

  • Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

    Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

    En matig macka där långbakade tomater och inlagd zucchini läggs på stekt surdegsbröd med smakrik basilikamajonnäs. Perfekt som lunch eller tjusig förrätt.

    - Macka med tomat, zucchini och basilikamajonnäs

    Spara

  • Svartkålssallad med päron

    Svartkålssallad med päron

    Härlig svartkål blir till en god och vacker sallad tillsammans med tunt skivat päron och rostade brödkrutonger. Servera svartkålssalladen som den är, eller som tillbehör till kött, fisk eller fågel.

    - Svartkålssallad med päron

    Spara

  • Lättrimmad torsk med grön paprikasalsa

    Lättrimmad torsk med grön paprikasalsa

    Letar du efter en god och annorlunda men enkel förrätt? Laga lättrimmad torsk med grön paprikasalsa och syrad chili! Servera gärna den lättsaltade torsken tillsammans med en bit bröd.

    - Lättrimmad torsk med grön paprikasalsa

    Spara

  • Grillade lammracks med lök och chermoula

    Grillade lammracks med lök och chermoula

    Grillsäsong? Grilla smakrika lammracks och servera med grillade lökar av olika slag och chermoula – en nordafrikansk örtolja och marinad med smak av persilja, koriander och citron. Receptet går även fint att laga i ugn.

    - Grillade lammracks med lök och chermoula

    Spara

  • Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

    Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

    Spetskål är en magisk råvara, smakrik och saftig men som även går att tillaga krispigt. Prova att helgrilla kålen, och servera med krispiga rostade hasselnötter och en majonnäs med brynt smör. Spetskålen går lika bra att tillaga i ugnen.

    - Grillad spetskål med rostade hasselnötter och brynt smör-majonnäs

    Spara

  • Pizza med pumpakräm och pecorino

    Pizza med pumpakräm och pecorino

    Flatbread, pizza eller tarte flambée – den goda favoriten har många namn. Här toppar vi den lakto-vegetariska pizzan med pumpakräm och riven pecorino. Servera som förrätt, snack eller varmrätt.

    - Pizza med pumpakräm och pecorino

    Spara

  • Pistou på persilja och alger

    Pistou på persilja och alger

    Pistou är en variant på pesto som inte innehåller ost eller nötter. Här gör vi en spännande variant av persilja och alger! Servera pistoun till bröd, fiskrätter eller som tillbehör till grillat.

    - Pistou på persilja och alger

    Spara

  • Bakade plommon med getostkräm och mynta

    Bakade plommon med getostkräm och mynta

    En härlig dessert där smakkompisarna plommon och getost möts. Tillsammans med mynta bildar de en oslagbar trio! Perfekt när du letar efter en enkel men lyxig dessert att servera efter middagen.

    - Bakade plommon med getostkräm och mynta

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer