Hoppa till sidans innehåll

Funderar du över efterrätten till nyårsafton? Här är våra 13 bästa recept på såväl klassiker som nykomlingar till nyår som garanterat går hem hos gästerna.

  • Granité på citrus med crème fraiche och maräng

    Är på ett fräscht humör på nyårsafton så gör du gott i att göra en granité på citrus, crème fraiche och maräng.

    - Granité på citrus med crème fraiche och maräng

    Spara

  • Karamelliserad ananas med kokossorbet

    Låt karamelliserad ananas bli en ljuvlig och festlig dessert tillsammans med hemgjord kokossorbet. Du gör sorbeten i glassmaskin av mjölk, socker, honung, kokosmjölk och limejuice.

    - Karamelliserad ananas med kokossorbet

    Spara

  • Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

    Smarrigare pannacottapaj med vit choklad än denna hittar du inte. Pannacottapajen passar bra till efterrätt på nyår men du kan naturligtvis servera den hela året. Toppa pajen med pannacotta med fräscha hallon och gärna mynta.

    - Pannacottapaj med pistage, choklad och hallon

    Spara

  • Chokladmousse med jordnötscrunch

    Med salta jordnötter och finriven mörk choklad på toppen lämnar denna lite hälsosammare avokadobaserade mousse inget kvar att önska.

    - Chokladmousse med jordnötscrunch

    Spara

  • Gino

    Massor av goda frukter varvas och gratineras under ett täcke av vit choklad. Servera med glass. Enkelt och underbart gott!

    - Gino

    Spara

  • Ananas "baked Alaska"

    Smör- och romstekt ananas, italiensk maräng och rostad kokos. Den här desserten slår det mesta!

    - Ananas "baked Alaska"

    Spara

  • Glasstårta tiramisu

    Gör om den klassiska tiramisun till en glasstårta. VAFALLS kanske du tänker, men ja det går alldeles utmärkt. Den går utmärkt att göra dagarna innan och frysa in.

    - Glasstårta tiramisu

    Spara

  • Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

    Denna lyxiga dessert har allt och lite till. Pannacotta, chokladmousse och chokladcookies i ett. Sött, salt och syrligt på en och samma gång.

    - Salt kolapannacotta, chokladmousse och citrus

    Spara

  • Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Denna dessert är till för alla er som älskar vit choklad! Semifreddo är en typ av glass som görs utan glassmaskin, liknande parfait. Här görs semifreddon på en bas av mascarpone, grädde och ägg, som smaksätts med rostad vit choklad och serverar med hallon.

    - Semifreddo med rostad vit choklad och hallon

    Spara

  • Yoghurtpannacotta med citrussallad

    Yoghurt i pannacottan gör den extra fräsch! Här serverar vi den eleganta efterrätten med en sötsyrlig citrussallad och krispiga krutonger av sockerkaka. Yoghurtpannacottan är både enkel att förbereda dagen innan och smidig att göra till många.

    - Yoghurtpannacotta med citrussallad

    Spara

  • Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

    Cornflakes, hasselnötskräm, choklad och färskost utgör denna underbara cheesecake. På jakt efter den perfekta desserten? Som du lätt kan förbereda? This is it.

    - Fryst choklad- och hasselnötscheesecake

    Spara

  • Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

    För en enkel men lyxig efterrätt som passar perfekt till nyår: gör ljuvligt fluffig mousse med smak av kardemumma, och toppa kardemummamoussen med krispigt rostad vit choklad och saftiga bitar av äpple.

    - Mousse med kardemumma, äpple och rostad vit choklad

    Spara

  • Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Semifreddo betyder halvfryst på italienska och är en magiskt god glassdessert med vispgrädde och ägg. Perfekt när du vill ha en dessert som kan göras i förväg! Här smaksätter vi semifreddon med choklad och toppar med dulce de leche och rostade hasselnötter.

    - Semifreddo med choklad, dulce de leche och hasselnötter

    Spara