Hoppa till sidans innehåll

I hösttider gör en god soppa under för själen. Inspirereras av våra bästa recept på värmande soppor där svamp har huvudrollen!

Tips: Här hittar du alla våra recept på soppor!

 • Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

  Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

  En krämig och mustig höstsoppa som värmer ända in i själen! Soppan görs på skogschampinjoner, schalottenlök, vitt vin, kantarellfond och grädde. Servera med krispiga jordärtskockschips i ugn som blir pricken över i. Toppa svampsoppan med färsk timjan och tryffelolja vid servering!

  - Svampsoppa med skogschampinjoner och jordärtskockschips

  Spara

 • Champinjonsoppa med baguette

  Champinjonsoppa med baguette

  Med frysta, skivade champinjoner och en stor bakpotatis spar du mycket tid när denna svampsoppa ska lagas. Bara en potatis att skala och tärna och inga svamprester som blir över. Servera denna goda och krämiga champinjonsoppa med frasig baguette och färskost.

  - Champinjonsoppa med baguette

  Spara

 • Svampsoppa

  Svampsoppa

  En härligt värmande soppa med blandad svamp ger smak av skog och vildmark. En klick crème fraiche och lite grädde ger soppan en rund och fin karaktär. Avsluta med att strö några nypor pumpakärnor över och servera med ett gott bröd.

  - Svampsoppa

  Spara

 • Champinjonsoppa

  Champinjonsoppa

  Det här är den perfekta champinjonsoppan! En härligt krämig och värmande soppklassiker som blir extra rund och god i smaken genom rikligt med grädde. Enkel att laga, lyxigt att avnjuta.

  - Champinjonsoppa

  Spara

 • Svampsoppa med feta

  Svampsoppa med feta

  En riktigt krämig och värmande svampsoppa med crème fraiche och syrlig fetaost. Förväll svampen först om du plockat den själv. Gott, hälsosamt, billigt och klimatsmart!

  - Svampsoppa med feta

  Spara

 • Kantarellsoppa

  Kantarellsoppa

  Koka soppa på skogens guld! Den här kantarellsoppan fungerar antingen som en härlig förrätt eller som en lättare måltid. Schalottenlök, grädde och persilja förhöjer smakerna rejält.

  - Kantarellsoppa

  Spara

 • Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja

  Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja

  Grönt i maten kan ibland vara gult, som i denna krämiga soppa gjord på rotselleri och kantareller. En enkel rätt att koka ihop om du vill ta vara på en smakrik rotsak som är både billig och klimatsmart. Servera med en grön färgklick i form av en slätmixad gräslöksolja som du ringlar över soppan.

  - Soppa med rotselleri, svamp och gräslöksolja

  Spara