Hoppa till sidans innehåll

Du är bara sex steg från den perfekta mackan. Här är tipsen och produkterna du behöver.

Sonja Nettelbladt
Tips:Här hittar du alla våra recept på mackor.

  • Välj rätt bröd

    Ett bra bröd är grunden till en bra macka. Välj ett med krispiga kanter och ett mjukare inre – det gör din macka saftigare och stabilare!

    TIPS! Vår stenugnsbakade levain från ICA Selection är perfekt till mackan.

  • Bre bättre

    Unna dig ett bra smör och kom ihåg att bre ända ut i kanterna – på så sätt skyddar du brödet från vätska.

    TIPS! Testa ICA Selections beurre d’Isigny eller vårt smör från Emåmejeriet i Småland som båda syras och kärnas på traditionellt vis.

  • Hitta dina smakkombinationer

    Det är kombinationen av smaker som lyfter en macka. Hitta dina egna favoriter och våga testa nya smaker – kanske marinerad tofu med syrad rödkål eller stekt ägg med kimchi?

    TIPS! ICA Selection Petit Camembert är himmelskt god tillsammans med en klick hjortronsylt och rostade valnötter.

  • Rätt balans

    En bra macka behöver balans mellan olika smaker och texturer. För många ingredienser gör att smakerna tar ut varandra och för mycket pålägg gör mackan svårare att äta.

  • Behåll texturen

    Torka av sköljda eller inlagda grönsaker innan du lägger på dem och vänta med blötare ingredienser tills precis innan du ska äta.

  • Topping

    Toppingen sätter den sista touchen. Släng på en klick hummus för extra krämighet, färska örter för mer smak och nötter för mer knaprighet.

    TIPS! Testa ICA Selections skagenröra toppad med tunt skivad fänkål och solrosfrön för en enkel och smakrik macka.