Hoppa till sidans innehåll

Ställ fram midsommartårtan efter sillen och grillen, och midsommarafton är räddad. Den lena jordgubbsmoussen ligger på en seg browniebotten med knastrig daim. Toppat med ett berg av jordgubbar, precis som det ska vara på midsommar.

 

Så gör du vår populära midsommartårta

  • Baka botten

    Vispa smör, socker och sirap. Rör ner ägg till en jämn smet. Grovhacka daim. Blanda kakao och mjöl i en separat skål. Rör ner diam och mjölblandningen i äggblandningen. Bred ut smeten i en bröad springform. Grädda i ugn i 175°C.

  • Äggblandning och grädde

    Vispa äggulor och florsocker. Vispa grädde i en separat bunke.

  • Jordgubbspuré

    Mixa jordgubbar till en puré. Värm ½ dl av purén med gelatinblad. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.

  • Blanda ihop moussen

    Blanda puré, äggsmet och vispad grädde. Häll den krämiga moussen över den svalnade tårtbotten. Låt stå i kyl eller frys i minst 4 timmar.

  • Klar att garnera

    Om tårtan står i frys, låt tina 4 timmar före servering. Toppa tårtan med ett berg av jordgubbar precis innan den ska serveras.

Tips

  • Eftersom tårtan kan stå i frysen går det bra att göra den en eller ett par dagar före servering.

  • Pudra gärna över lite florsocker och garnera med citronmeliss för extra piff.