Hoppa till sidans innehåll

Macarons, cake pops, småkakor, maränger och godisremmar. Var inte rädd att gå all in när det gäller garnering av tårtor, desserter och andra bakverk!

Text: Camilla Thörnqvist Foto: Lennart Weibull

Den tristaste tårta går att pigga upp med snygg garnering. Vare sig det handlar om den brunaste kladdkakan till eftermiddagsfikat, prinsessbakelsen eller festtårtan med stort F. Vi tycker inte det blir kaka på kaka att garnera med sötsega chokladkakor, eller ställa färgglada cake pops runt omkring tårtfatet. Scrolla ner så hittar du recept på kul garnering.

Men nu måste du ju inte göra all garnering själv. Ta hjälp av ditt närmaste konditori eller botanisera i kak- och godishyllorna i mataffären. I dag finns det ofta söta minimaränger och minimarschmallows att köpa färdigt, liksom macarons och en uppsjö olika strössel i alla tänkbara färger, former och smaker. Glöm inte bort alla färska frukter och bär som tillför fräsch syrlighet och vackra, färgglada former.