På våffeldagen kan man passa på att äta våfflor från morgon och kväll. Här är våra bästa tips på matiga våfflor med smarriga toppingförslag.

Läs också: Alla våra goda recept på våffelsmet och toppingar!

  • Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra

    Ett matigare och nyttigare alternativ till våfflor! Våfflorna med smak av örter serveras tillsammans med en härlig röra av skinka och pepparrot och kan liva upp vilken middag som helst!

    - Örtvåffla med skink- och pepparrotsröra

    Spara

  • Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    Den klassiska brunchrätten Ägg Florentine är en komposition med spenat, pocherat ägg och hollandaisesås på rostat bröd – eller varför inte på en våffla? Den här brunchvåfflan gör sig perfekt som huvudattraktion på våffeldagen eller till helgfrukosten.

    - Brunchvåffla med pocherat ägg och hollandaisesås

    Spara

  • Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

    Kan våfflor med löjrom vara den godaste förrätten någonsin? Crème fraiche, finhackad rödlök, dill och löjrom är ju en magisk kombination som gör sig utmärkt ovanpå ett frasigt våffelhjärta. Vackert, gott och omtänksamt. Tips: löjrommen kan bytas ut mot stenbitsrom eller tångcaviar.

    - Bovetevåffla med crème fraiche och löjrom

    Spara

  • Parmesanvåffla

    En våffla med parmesanost som smaksättning är perfekt att servera som tilltugg till drinken tillsammans med charkuterier och olika goda röror – eller varför inte som bas på en tomatbruschetta?

    - Parmesanvåffla

    Spara

  • Ostvåfflor

    Himmelska och matiga ostvåfflor med underbar krämig parmesanost som huvudingrediens. Serveras med solmogna tomater och rökt eller lufttorkad skinka.

    - Ostvåfflor

    Spara

  • Sötpotatisvåfflor med kalkonröra

    Sätt påskig färg på våfflorna med läckert orange sötpotatis. Förutom att göra våfflorna mer matiga får de en trevlig sötma – gott till den salta kalkonröran. Våfflorna går lika bra att servera med söta tillbehör, prova smörstekt äpple med kanel och en kula vaniljglass!

    - Sötpotatisvåfflor med kalkonröra

    Spara

  • Mandelpotatisvåffla med siksallad

    Ett snabblagat recept på matiga våfflor av mandelpotatis. Du gör mandelpotatisvåfflorna av bland annat mandelpotatis och ägg. Servera med en smakrik siksallad av bland annat sik, rädisor, äpple, senap och honung.

    - Mandelpotatisvåffla med siksallad

    Spara

  • Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost

    Ett charmigt och snabblagat recept på rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost. Du gör det av bland annat rödbeta, ägg, mjöl, mjölk, fetaost och ruccola. De färgglada våfflorna passar utmärkt att servera som förrätt!

    - Rosmarindoftande rödbetsvåffla med fetaost

    Spara

  • TestRecept

    - TestRecept

    Spara

  • Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

    Hur gör man en våffla med vuxensmak? Denna hemlagade, frasiga våffla är toppad med favoriter som caviar, citron, rödlök och krämig smetana. En perfekt förrätt på våffeldagen eller när du vill lyxa till helgbrunchen.

    - Våffelhjärtan med caviar, rödlök och smetana

    Spara