Hoppa till sidans innehåll

Ta ditt favoritbröd, toppa med dina bästa tillbehör och låt det bli kvällens huvudrätt. Inspireras av våra smarriga recept nedan!

Sahar Sorati
Tips: för dig som är tokig i mackor finns ännu fler recept här

8 geniala mackor

 • Macka med kryddkorv och råkostsallad

  Råkostsalladen blandat med crème fraiche tillför en skönt krämig knaprighet. Till det kommer nystekt kryddkorv som du delat på längden. Och allt läggs på ett råglevain. Ytterst enkelt men otroligt gott!

  Macka med kryddkorv och råkostsallad

 • Vetelevain med sojafärs

  Unna dig en vego levainmacka med smaskig sojamajonnäs, stekt zucchini, lök och sojabönor. Och som grädde på moset toppar vi med saftig sojafärs.

  Vetelevain med sojafärs, grönsaker och sojamajonnäs

 • Råglevain med falukorv

  Falukorvsmackan är en riktig svensk klassiker. Den kan tillagas på miljoner olika sätt och i den här varianten har vi valt att göra den lite fräschare med fräst grönkål och kaxig pepparrot. Så gott!

  Råglevain med falukorv och krämig grönkål

 • Pizza med kronärtskocka

  Enkelt, enklare, pizza! Toppa dina pizzabottnar med syrliga kronärtskockshjärtan, färska skivade champinjoner, ost och en fräsch pizzasås. In i ugnen. Klart och gottgott!

  Pizza med kronärtskocka, champinjoner och skinka

 • Kebabspett i bröd

  Den godaste kebaben görs hemma i köket! Fyll färdiga pitabröd med kebabspetten och vips är middagen klar.

  Kebabspett i bröd med tomatsalsa

 • Salsiccia panzanella

  Mmm, här bjuder vi på smakrika salsicciakorvar och delikat italiensk panzanella, en mättande brödsallad med mycket grönsaker rika på både färg och smak.

  Salsiccia panzanella

 • Levain med kräftsallad

  Hacka kräftor och ett äpple grovt. Blanda med cole slaw och pepparrot. Sen är det bara att tillsätta hasselnötter och lägga på levainbröd. Klart att njuta!

  Levain med kräftsallad och rostade nötter

 • Varma mackor med kalkon och mozzarella

  Den här mackan med smält ost, cannelinibönor, mozzarella, pesto, tomatsalsa, rökt kalkon och massa annat smarrigt kommer bli din nya favorit. Testa själv!

  Varma mackor med kalkon och mozzarella