Hoppa till sidans innehåll

Vi blir allt fler som söker oss ut i naturen för häng oavsett väder. Och visst är det härligt att umgås, laga mat och äta utomhus! Dessutom smakar ju maten lite extra gott när den avnjuts ute i naturen. Här är fem goda recept för dig som vill laga mat på stormkök.

Alexandra Holm

 • One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater

  One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater

  Laga mat på stormkök i naturen är enkelt om du använder det här receptet. En one pot pasta på tortellini, tomater och smakrik pancetta. Koka allt i en kastrull och måltiden på utflykten är klar att servera.

  - One pot med tortellini, pancetta och körsbärstomater

  Spara

 • Couscous med chorizo, ärtor och ajvar

  Couscous med chorizo, ärtor och ajvar

  Laga mat på stormkök ute i naturen, det är både enkelt och smakar dubbelt så gott. Här fixar du snabbt en couscous där chorizon tillsammans med ajvar står för smaken. Variera sedan din couscous med valfria toppings som oliver eller kanske körsbärstomater.

  - Couscous med chorizo, ärtor och ajvar

  Spara

 • Ramen med svamp, morötter och tofu

  Ramen med svamp, morötter och tofu

  Gå ut och njut i naturen och passa då på att laga måltiden ute också. Med ett stormkök får ni enkelt till en god svampramen. Den är mättande av nudlarna och får goda smaker från morötter och svamp, allra helst trattkantareller. Toppa ramen med tofu och gärna kokt ägg och sesamfrö.

  - Ramen med svamp, morötter och tofu

  Spara

 • Krämigt kokosris med curry, stekt ägg och sesamfrö

  Krämigt kokosris med curry, stekt ägg och sesamfrö

  Laga maten på utflykten med stormköket. Här har du recept på ett krämigt kokosris som passar fint på utflykten. Du lagar det snabbt på stormköket. Stek sedan ett ägg att toppa riset med och lägg gärna på andra toppings som du gillar, kanske salladslök, lite stark sås och sesamfrön.

  - Krämigt kokosris med curry, stekt ägg och sesamfrö

  Spara

 • Bananquesedilla med nutella och hackade jordnötter

  Bananquesedilla med nutella och hackade jordnötter

  Fixa efterrätt på stormkök, går det? Såklart det gör! Ta tortillabröd, bred härlig hasselnötskräm på, toppa med hackade salta jordnötter och skivad banan. Stek sedan bröden i stekpannan och du kan sitta ner och njuta av att vara ute i naturen och äta något riktigt gott.

  - Bananquesedilla med nutella och hackade jordnötter

  Spara