Hoppa till sidans innehåll

Att märka korven innan du grillar den kan nog vara det simplaste men smartaste korvknepet. Och dessutom skrytsnyggt. Det gör att du enkelt kan skilja på olika sorters kryddningar, vegetariska alternativ eller specialkost. Här är tre mönster att lägga på minnet.

Juliana Alonso
Recept: Är du en riktig korvälskare som ständigt letar nya recept? Utforska alla våra recept på grillad korv här!

  • Olika sorters korvar

    Håll koll på heta och milda korvar, fläsk och lamm, vegetariska och köttkorvar... så behöver ingen bli överraskad av en tugga fel korv.

  • Så här kan du märka

    Med hjälp av diagonala streck, olika täta streck, sick-sack och stora och små sick-sack kan du variera märkningarna.

  • Dags att grilla!

    Grilla korvar på direkt värme tills de fått fin färg och är genomvarma. Glöm inte att vända av och till. Snitten gör också att korvarna inte spricker!

  • Dags att äta!

    Mums! Kom bara ihåg vilken märkning som gäller för de olika korvarna. En skylt att ställa ut på bordet med snitt korv på kan vara bra på grillfesten!