Makalösa marängsviss, desserten som alla älskar. Här är 13 barnsligt goda recept som kommer ta din hemmagjorda marängsviss till nya höjder.

Caroline Carlander
Tips! Testa vårt grundrecept på perfekt frasiga maränger, framtaget av Buffélabbet.

 • Marängsviss med hjortron och kolasås

  Klassisk marängsviss i nytappning med guld från Norrlands myrar. Hjortron och vispad grädde blandas med yoghurt och varvas med maränger, kolasås och mandel. Lika hänförande vacker som magiskt god.

  - Marängsviss med hjortron och kolasås

  Spara

 • Marängsviss med banan, karamell och passionsfrukt

  Herre min skapare, vilken magisk marängsviss! Dela bananer och stek i smör. Varva med vaniljglass, vispad grädde, Dulce de Leche, maränger och passionsfrukt. Fram träder en efterrätt som får alla gottegrisar på fall.

  - Marängsviss med banan, karamell och passionsfrukt

  Spara

 • Marängsviss med lingon och vit choklad

  Fenomenal och enkel marängsviss där syrliga lingon bryter av perfekt mot söta, krispiga maränger och vit choklad.

  - Marängsviss med lingon och vit choklad

  Spara

 • Sviss med citron, björnbär och lakrits

  Syrligt och salt blandas i denna sagolika marängsviss med citron, björnbär och lakrits. Tips! Passa på att göra lakritsmaränger genom att tillsätta lakritspulver i marängsmeten innan du skjutsar in dem i ugnen.

  - Sviss med citron, björnbär och lakrits

  Spara

 • Marängsviss Valentine

  Med hjärtformade maränger är det här troligen den vackraste marängsvissen av dem alla. Blanda choklad- och vaniljglass och toppa med grädde, hallon, maränger och passionsfruktskärnor. Servera med extra kärlek på alla hjärtans dag.

  - Marängsviss Valentine

  Spara

 • Jordgubbsviss med basilika

  Basilika i en marängsviss? Jajjemän! Varva basilikamarinerade jordgubbar med marcarponekräm, vaniljglass och maränger. Et voilà, en makalös sviss med smak!

  - Jordgubbsviss med basilika

  Spara

 • Marängsviss med bär

  Letar du efter en klassisk marängsviss som är enkel att svänga ihop är det här receptet för dig. Färska blåbär och hallon vigs samman med maräng, glass och choklad. Lätt som en plätt – och riktigt mumsigt!

  - Marängsviss med bär

  Spara

 • Marängsviss och chokladsås med chili

  Bjud på en hetare marängsviss med chokladsås och chili. Toppingen kan du variera i det oändliga med nötkross, strössel eller varför inte säsongens bär?

  - Marängsviss och chokladsås med chili

  Spara

 • Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

  En lyxig och mer vuxen marängsviss som passar perfekt till stora middagsbjudningar. Punschrussin och körsbärskompott blandas med chokladkräm och maränger i en kombination som gästerna sent kommer att glömma.

  - Marängsviss med körsbärskompott, punschrussin och rostade mandlar

  Spara

 • Marängswiss med jordgubbar och choklad

  Sommar, sommar och sol, havet och vinden och doft av kaprifol… Och så marängsviss med färska jordgubbar, såklart! Den här klassiska varianten älskas av såväl stora som små, och är helt oslagbar under sommarmånaderna.

  - Marängswiss med jordgubbar och choklad

  Spara

 • Marängswiss med smak av semla

  Marängswiss och semlor i samma efterrätt är en fantastiskt god kombination. Du får liksom det bästa av två världar. Bitar av kardemummabulle skivas och steks krispiga i smör. Mandelmassan och grädden vispas och sedan lägger du ihop din nya favoritefterrätt med maränger, bullkrutonger, mandelgrädde och extra vanlig grädde.

  - Marängswiss med smak av semla

  Spara

 • Glasståg

  Tut tut, ett tåg kommer lastat med marängsviss! Slopa tårtan och servera ett oslagbart glasståg på kalaset. Festligt värre, och himmelskt gott.

  - Glasståg

  Spara

 • Marängdessert med kulkex

  Ljuvlig marängsviss som toppas med citronmeliss och krispiga kulkex med chokladöverdrag.

  - Marängdessert med kulkex

  Spara