Hoppa till sidans innehåll

Lär dig göra egna maränger, perfekt till glass, i en sviss eller som dessertgarnering. Helst ska de vara lätta, alldeles kritvita och härligt spröda. Vi visar steg för steg hur det går till.

Styling Charlotta Norlén Foto Mathias Nordgren
Tips: Här hittar du alla våra recept med maräng!

30 Maränger

  • Du behöver 3 äggvitor ca 100 g, 1 dl strösocker, 1 krm ättiksprit (12 %) och 1 dl florsocker.

  • Sätt ugnen på 100° C. Vispa äggvitorna, hälften av strösockret och ättikan i en rostfri bunke med elvisp ca 2 minuter på medelhastighet.

  • Tillsätt resten av strösockret.

  • Vispa på hög hastighet till en fast maräng ca 4 minuter.

  • Sikta ner florsockret i marängen

  • Vänd försiktigt ner florsockret med en slickepott.

  • Spritsa eller klicka ut ca 30 maränger på en bakpappersklädd plåt.

  • Ställ in i mitten av ugnen och grädda ca 1 timme, eller något kortare för segare maränger. Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme ca 30 minuter.