Inget fel på vanlig hederlig kladdkaka men ibland vill man faktiskt ha något utöver det vanliga. För dig som håller med har vi samlat kladdkakorna som innehåller det klassiskt chokladiga och kladdiga men som dessutom bjuder på en extra lyxig kladdkake-upplevelse!

Alexandra Holm
Tips! Här hittar du alla våra goda recept på kladdkakor.

12 extra lyxiga kladdkakor

 • Kladdkaka "Rocky road" med kolafluff

  Gör en kladdkaka med både nötter och godis i smeten. Toppa sedan med ett oemotståndligt fluff gjort på grädde och kolagodis. På med ännu mer godis och avsluta med att ringla över en god chokladsås.. Mer extravagant kladdkakefrossa än så här blir det inte!

  - Kladdkaka "Rocky road" med kolafluff

  Spara

 • Kladdkaka med Daim-topping

  Denna läckerbit är en härligt kladdig kladdkaka som får ett täcke av knäckig Daim-topping. Godare än så blir det knappast inte om du som vi älskar Daim!

  - Kladdkaka med Daim-topping

  Spara

 • Kladdkaka med Smash

  Sött, salt, kladdigt och krispigt. Denna kladdkaka har allt! Här blandar du ner det sötsalta snackset Smash i smeten som med sin krispiga textur kompletterar kakans kladdighet utmärkt. Toppar gör vi också med Smash. Varför begränsa sig liksom?

  - Kladdkaka med Smash

  Spara

 • Kladdkaka med brynt smör

  Kladdkaka med brynt smör i smeten är höjden av lyxighet om du frågar oss! Det brynta smöret ger kladdkakan en fyllig smak som är så otroligt god. Smeten är även smaksatt med mycket kakao och vaniljsocker samt lite flingsalt som balanserar smakerna fint.

  - Kladdkaka med brynt smör

  Spara

 • Friterad kladdkaka med glass och bär

  Japp, du läste rätt! Hos våra grannar tvärs över atlanten är det redan känt att doppa allt i frityrsmet. Och vi vill inte vara sämre så här tar vi det heligaste vi har – kladdkakan. Servera med färska bär och en kula vaniljglass. Succé!

  - Friterad kladdkaka med glass och bär

  Spara

 • Kladdkaka med hallon och polkagrädde

  Denna klassiskt mäktiga kladdkaka serveras med hallon och vispad grädde som blandats med krossade polkagrisar. Hur gott?!

  - Kladdkaka med hallon och polkagrädde

  Spara

 • Kladdkaka med cheez doodles

  Den här kladdkakan med ostbågar kan få vem som helst att börja dregla. För visst får kombinationen sött och salt det att vattnas i munnen? En klassisk kladdkaka toppas med världens enklaste topping – ostbågar varvade med smält mjölkchoklad. Ett måste att testa!

  - Kladdkaka med cheez doodles

  Spara

 • After Eight-kladdkaka

  Denna kladdkaka med After eight och tryffel topping tar upplevelsen till nya höjder. Smält After eight stoppas både i smeten och får garnera den härliga toppingen av tryffel... Less is more, släng dig i väggen!

  - After Eight-kladdkaka

  Spara

 • Kladdkaka med kokostosca

  Kombinera en seg kladdkaka med ett läckert täcke av kokostosca och vi lovar att du har en ny favorit. Ett enkelt sätt att variera den klassiska kladdkakan och göra den lite lyxigare!

  - Kladdkaka med kokostosca

  Spara

 • Snickers-kladdkaka med extra kolakräm

  Kladdkaka eller godis? Både och! Den hemliga ingrediensen i själva kakan är karamelliserad mjölk, eller dulce de leche som det också heter. Med topping av chokladbitar från Center, mjölkchoklad och salta jordnötter blir det en kladdkaka med snickers på riktigt – kladdigt, krispigt, sött och salt i en salig chokladig blandning med inslag av kola.

  - Snickers-kladdkaka med extra kolakräm

  Spara

 • Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron

  Denna lyxiga dessert är som en swiss fast bättre tack vare att du adderar en kladdkaka till bladningen! Ingefärskokta päron, maränger, glass, kladdkaka och kolasås skapar tillsammans en upplevelse utöver det vanliga.

  - Sviss med kladdkaka, kolasås och ingefärspäron

  Spara

 • Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

  Tillhör du dem som inte kan få nog av det kladdiga i kladdkakan är detta kakan för dig! En extra dimension av kladdighet ges nämligen genom att trycka ner bitar av mjölkchoklad när smeten ligger i formen. Låt sedan allt gosa till sig i ugnen och servera till allas förtjusning.

  - Kladdigaste kladdkakan med mjölkchoklad

  Spara