Hoppa till sidans innehåll

Vad är vardagslyx för dig? Den frågan fick Buffés läsare besvara med sina egna recept på Instagram. Extra inspirerade blev vi av den ugnsbakade laxen i tortillabröd, signerad Anna Demirian.

Text Liv Bossuyt Foto Mathias Nordgren

Tips: Här hittar du alla våra recept med lax!

Var har du hämtat inspiration till receptet?

– Jag har komponerat min rätt med inspiration från det armeniska köket. I den traditionella armeniska rätten omfamnar man hel fisk eller fiskbitar i lavash, ett armeniskt tunnbröd, med örter, smör, citron och bakar allt i ugnen. Här får lavashbrödet ersättas med tortillabröd!

Vad är vardagslyx för dig?

– Goda smaker och enkla medel! Många älskar lax och det är lite lyxigt att laga det mitt i veckan. Jag älskar att äta gott alla dagar i veckan och denna rätt passar perfekt även när tiden inte räcker till. Det här är supergott, lyxigt och tillagas på 30 minuter!

Hur föddes ditt intresse för matlagning?

– Jag har haft ett matintresse sedan barnsben och det har vuxit med åren, passionen blir bara starkare! Min älskade farmor har varit en stor inspirationskälla för mig. Att kunna dela matkärlek är för mig sann glädje. Jag tror att maten är något som förenar oss alla!

Annas vardagslax

  • Ugnsbakad lax i tortillabröd

    Ugnsbakad lax i tortillabröd

    Vardagslyx i ugn! Testa detta recept på ugnsbakad laxfilé som gräddas i tortillabröd tillsammans med körsbärstomater, citron och dragon. Servera med sallad eller potatissallad och en krämig fetaoströra på matyoghurt, fetaost och olivolja.

    - Ugnsbakad lax i tortillabröd

    Spara