Hoppa till sidans innehåll

Bjud in barnen till matlagningen och låt dem sätta prägel på middagen! Vi har recepten som passar hela familjen, med moment som barnen kan hjälpa till med, och rätter som faller de flesta barn i smaken. På menyn står matlust, kreativitet och goda smaker.

Recept och styling Ylva Bergqvist Foto Jakob Fridholm
Tips: Här hittar du alla våra recept för barnfamiljer!

 • Pizza bianco med halloumi och zucchini

  Pizza bianco med halloumi och zucchini

  Med tortillabröd som pizzabotten går det på ett kick att göra egen pizza! Här toppar vi den med färskost, mozzarella, zucchini och riven halloumi. Citronskal och rostade mandelspån blir pricken över i:et.

  - Pizza bianco med halloumi och zucchini

  Spara

 • Pannkakor med osynliga linser

  Pannkakor med osynliga linser

  Pannkakor med linser är både extra mättande och lite nyttigare än vanliga. Servera med en fluffig ricottayoghurt, mandel, honung och tinade frysta bär. Barnvänligt och gott som enkel lunch eller middag.

  - Pannkakor med osynliga linser

  Spara

 • Pokébowl med räkor

  Pokébowl med räkor

  Maträtter med råvaror i olika skålar brukar vara en succé hos barnfamiljer! Poké bowl med räkor och grönsaker är en bra sådan rätt där var och en får välja topping till sin egen bowl med ris.

  - Pokébowl med räkor

  Spara

 • Krispig fiskburgare med panko

  Krispig fiskburgare med panko

  Fiskburgare på panerad fiskfilé med panko är poppis hos barnen! Servera fiskburgaren i bröd med picklad gurka och en krämig guacamole gjort på avokado och ärtor. Som tillbehör blir det hemmagjorda pommes frites eller klyftpotatis.

  - Krispig fiskburgare med panko

  Spara

 • Kyckling med brynt soja- och honungssmör

  Kyckling med brynt soja- och honungssmör

  Smöret smakar nästan karamell och blir ljuvligt gott till kyckling, potatis och grönsaker. Genom att dela kycklingen förkortas stektiden rejält. Servera med de gröna grönsaker du gillar och som är i säsong.

  - Kyckling med brynt soja- och honungssmör

  Spara

 • Glass av frukt

  Glass av frukt

  Gör din egen glass på bara frukt – fräscht, svalkande och enkelt. Skär tropiska frukter som mango, banan och ananas i bitar och trä på pinnar innan de fryses ner. Sen är det bara att toppa med dina favorittillbehör!

  - Glass av frukt

  Spara

 • Mannagrynsmellis

  Mannagrynsmellis

  Ett mellanmål som definitivt går hem hos barnen! Kall mannagrynsgröt, eller mannagrynspudding, som serveras med enkel chiasylt på frysta bär. Lätt att göra, och riktigt gott.

  - Mannagrynsmellis

  Spara