Kyckling är inte bara kycklingfilé. Tänk på att kycklingens detaljer skiljer sig åt i både smak och karaktär. Här visar vi hur du på bästa sätt kryddar kycklingen och dess olika delar.

 • Mer smak med skinn och ben

  Mer smak med skinn och ben

  Det är i skinnet smaken sitter, och i benen. Ändå dominerar den nakna filén. Men nu börjar allt fler få upp ögonen för hel kyckling och även detaljer med både skinn och ben. Ett bra val tycker vi, eftersom det är mycket fågel för pengarna. Krydda gärna frikostigt med vitlök och örter.

 • Gör egna rullader

  Gör egna rullader

  Banka ut filéerna och fyll med godsaker du gillar. Ett tips är att använda baksidan på en kastrull, annars finns det tunna filéer att köpa. Botanisera i skåpen och krydda med det du tycker om och har hemma. Soltorkade tomater, tapenade, färsk basilika, parmesan...variationsmöjligheterna är många!

 • Rubs

  Rubs

  Rubs är en torr kryddblandning som klappas in i köttet, gärna en stund innan det ska tillagas, men precis innan går också bra. Mortla helt enkelt ihop de kryddor du tycker om. En härlig smak får du med en mortlad mix av fänkål, kummin och timjan.

 • Glaze

  Glaze

  Med glaze får köttet en saftig smak och en glansig yta. Glaze är en sås som penslas på köttet i slutet av tillagningstiden och den innehåller alltid socker i någon form, ofta honumg. När glazen hettas upp får kötte en härligt karamelliserad yta.

 • Marinad

  Marinad

  En marinad med olja, vinäger, och valfria kryddor får köttets egna smaker att komma fram. Syran i marinaden gör att smakerna tränger in ordentligt i köttet. Låt gärna kycklingen marinera över natten eller åtminstone i ett par timmar. Tycker du om asiatiska smaker rekommenderar vi ingefära, vitlök, soja och honung tillsammans i en marinad.