Hoppa till sidans innehåll

Du kanske är van att se köttbullen tillsammans med potatismos, brunsås och rårörda lingon. Men det finns oändligt många goda sätt att servera den mångsidiga delikatessen på! Inspireras av hemgjorda köttbullar på 6 sätt.

Recept Sofia Nilsson Styling Linda Berlin Foto Simon Bajada
Tips: Här hittar du alla våra recept på köttbullar!

 • Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita

  Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita

  Hemgjorda lammköttbullar med pistagepesto är ett enkelt sätt att göra en lyxig middag! Perfekt när du vill imponera på matgästerna. Gör köttbullar på lammfärs och smaksätt med persilja, chili och vitlök, och servera bullarna med en hemgjord pistage- och myntapesto, yoghurt och pitabröd.

  - Lammköttbullar med pistagepesto, yoghurt och pita

  Spara

 • Mandel- och linsbollar med pappardelle

  Mandel- och linsbollar med pappardelle

  Lins- och mandelbollar är ett magiskt gott laktovegetariskt alternativ till köttbullar. De smakrika vegobollarna görs av linser, havregryn, mandel och parmesan. Vi serverar de färdiga linsbollarna till pasta tillsammans med grädde och citron.

  - Mandel- och linsbollar med pappardelle

  Spara

 • Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

  Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

  Recept på hemgjorda fiskbullar, här gjorda på torsk som får smak av ingefära, chili, lime, vitlök och koriander. De smarriga fiskbullarna serveras i en värmande buljong tillsammans med ramennudlar, pak choi och böngroddar. Smaklig måltid!

  - Hemgjorda fiskbullar med ingefära och nudlar

  Spara

 • Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

  Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

  Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris är en god middag med lite sting. De saftiga kycklingbullarna får smak av ingefära, röd curry och vitlök och serveras sedan i en smarrig sås gjord på kokosmjölk. Tillsammans med krämigt kokosris med rostad kokos blir måltiden komplett.

  - Asiatiska kycklingköttbullar i röd curry med kokosris

  Spara

 • Banh mi med asiatiska köttbullar

  Banh mi med asiatiska köttbullar

  Banh mi är en vietnamesisk baguette fylld till bredden med godsaker! Här fyller vi brödet med asiatiska fläskköttbullar med smak av vitlök, salladslök, chili och koriander och krispiga, sötsyrliga picklade grönsaker. Dessutom: chilimajo som blir pricken över i:et.

  - Banh mi med asiatiska köttbullar

  Spara

 • Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

  Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

  Bjud på italienska frikadeller till middag! Dessa saftiga kalvfrikadeller är smaksatta med citron, parmesan och basilika. De smakrika köttbullarna får koka i tomatsås och serveras med spaghetti kokt till perfektion.

  - Frikadeller på kalvfärs i tomatsås

  Spara