Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

En av våra mest älskade vardagsrätter är korv stroganoff. Lätt att laga, få ingredienser och trygga smaker – inte konstigt att det är en riktig familjefavorit. Utgå från vårt grundrecept, välj något av våra smakförslag och upptäck en helt ny strogafavorit.

TIPS: Ute efter ännu fler vardagsrätter? Kolla in våra recept på vardagsmat! Och missa inte Matlådans dag 23 mars, ta hand om dina rester mer, bra både för plånboken och miljön!

 • Grundrecept korv stroganoff

  Grundrecept korv stroganoff

  Vi har labbat fram vårt ett riktigt bra grundrecept − korv stroganoff (grundrecept).

  Nedan hittar du 6 smarta sätt att variera detta recept, så blir det aldrig tråkigt. Smaklig (och smart) spis!

6 sätt att variera stroganoff

 • Smalare & tomatigare

  Byt ut crème fraiche mot 2 dl passerade tomater. Blanda ner 1 dl matyoghurt (10 %) mot slutet av koktiden.

 • Vegetarisk stroganoff (lakto-ovo)

  Halloumi är en riktig veggohöjdare! Ta 300 g strimlad halloumi i stället för korven. Stek halloumin och lägg ner den i såsen precis vid servering.

 • Chorizo stroganoff

  Följ grundreceptet, men byt ut falukorv mot 300 g skivad chorizo och 1 burk kokta avrunna stora vita bönor (ca 400 g). Minska på tomatpurén till 1 msk och lägg i stället till 2 msk ajvar relish – mild eller het beroende på hur mycket du känner att vardagen behöver hottas upp.

 • Indisk stroganoff

  Gå åt det indiska hållet med en stroganoff korma style. Slopa senapen och tomatpurén och krydda i stället med indisk currypaste.

 • Toppa ryskt

  Lyxa till stroganoffen på ryskt vis. Ställ fram en skål med smetana eller rysk yoghurt och en annan med hackad saltgurka. Låt var och en toppa efter smak.

 • Pasta stroganoff

  Byt ut riset mot pasta. Satsa på tagliatelle – det blir godast! Har du redan kokade makaroner kan det vara gratängläge. Blanda strogan med makaronerna i en ugnssäker form, toppa med riven ost och gratinera i 225°C i en kvart, eller tills osten fått färg och allt är varmt.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer