Hoppa till sidans innehåll

En av våra mest älskade vardagsrätter är korv stroganoff. Lätt att laga, få ingredienser och trygga smaker – inte konstigt att det är en riktig familjefavorit. Utgå från vårt grundrecept, välj något av våra smakförslag och upptäck en helt ny strogafavorit.

TIPS: Ute efter ännu fler vardagsrätter? Kolla in våra recept på vardagsmat! Och missa inte Matlådans dag 23 mars, ta hand om dina rester mer, bra både för plånboken och miljön!

 • Grundrecept korv stroganoff

  Grundrecept korv stroganoff

  Vi har labbat fram vårt ett riktigt bra grundrecept − korv stroganoff (grundrecept).

  Nedan hittar du 6 smarta sätt att variera detta recept, så blir det aldrig tråkigt. Smaklig (och smart) spis!

6 sätt att variera stroganoff

 • Smalare & tomatigare

  Byt ut crème fraiche mot 2 dl passerade tomater. Blanda ner 1 dl matyoghurt (10 %) mot slutet av koktiden.

 • Vegetarisk stroganoff (lakto-ovo)

  Halloumi är en riktig veggohöjdare! Ta 300 g strimlad halloumi i stället för korven. Stek halloumin och lägg ner den i såsen precis vid servering.

 • Chorizo stroganoff

  Följ grundreceptet, men byt ut falukorv mot 300 g skivad chorizo och 1 burk kokta avrunna stora vita bönor (ca 400 g). Minska på tomatpurén till 1 msk och lägg i stället till 2 msk ajvar relish – mild eller het beroende på hur mycket du känner att vardagen behöver hottas upp.

 • Indisk stroganoff

  Gå åt det indiska hållet med en stroganoff korma style. Slopa senapen och tomatpurén och krydda i stället med indisk currypaste.

 • Toppa ryskt

  Lyxa till stroganoffen på ryskt vis. Ställ fram en skål med smetana eller rysk yoghurt och en annan med hackad saltgurka. Låt var och en toppa efter smak.

 • Pasta stroganoff

  Byt ut riset mot pasta. Satsa på tagliatelle – det blir godast! Har du redan kokade makaroner kan det vara gratängläge. Blanda strogan med makaronerna i en ugnssäker form, toppa med riven ost och gratinera i 225°C i en kvart, eller tills osten fått färg och allt är varmt.