Hoppa till sidans innehåll

När är det bäst att använda kol, och när är det bäst att använda briketter? Är det okej att mixa dessa två och sedan grilla? Så många frågor! Vi har frågat ICA-kökets grillmästare Niclas Rapp om några tips - och här är svaren!

Vad lagar du för grillat idag? Inspireras av mängder av smarriga grillrecept här!

Kol, briketter eller både och?

  • Briketter

    Briketter tar lite längre tid att få fart på än kol, men det brinner längre och håller värmen bra.

    Passar bäst för:
    -Hel köttbit
    - Indirekt grillning under lock

  • Kol

    Kol går snabbt att tända och ger lite smak, även om de lärde tvistar om det verkligen går att uppfatta smakskillnaden. Håller värmen bra, och behöver du mer ös i glöden så släng på en stor näve till.

    Passar bäst för:
    - Skivad kött
    - Kyckling
    - Korv
    - Direkt grillning

  • Mixa

    Fördelen med att mixa briketter och kol är att det ger längre brinntid och mer smak. Det passar perfekt när du ska grilla en helt köttbit och även indirekt grillning under lock.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer