Storleken har betydelse - i alla fall när det kommer till äggkokning. Flera minuter i koktid skiljer mellan stora och små ägg. Här visar vi hur du anpassar antalet minuter efter äggets storlek. Med våra råd får du ditt ägg precis som du vill ha det - varje gång! Av Tony Wallin & Anna K Sjögren Missa inte: Mängder av recept med pocherade ägg Koktid efter ägg och storlek Löskokt Löskokt Litet ägg (S), under 50 g - 6 minuter Medelstort ägg (M), ca 60 g - 7 minuter Stort ägg (L), över 70 g - 8 minuter Mjukkokt Mjukkokt Litet ägg (S), under 50 g - 8 minuter Medelstort ägg (M), ca 60 g - 9 minuter Stort ägg (L), över 70 g - 10 minuter Hårdkokt Hårdkokt Litet ägg (S), under 50 g - 10 minuter Medelstort ägg (M), ca 60 g - 11 minuter Stort ägg (L), över 70 g - 12 minuter Koka så här! Tiderna gäller när du kokar äggen så här: 1. Låt vattnet koka upp först, eftersom olika spisar värms upp olika snabbt. 2. Lägg ner äggen försiktigt i sjudande vatten - då spricker inte äggen! 3. Ta tid 4. Kyl ner direkt, i 2 minuter Så blir ett mediumstort ägg i olika tider: 5 minuter 5 minuter (60 grams ägg, storlek medium) 6 minuter 6 minuter (60 grams ägg, storlek medium) 7 minuter 7 minuter (60 grams ägg, storlek medium) 8 minuter 8 minuter (60 grams ägg, storlek medium) 9 minuter 9 minuter (60 grams ägg, storlek medium) 10 10 (60 grams ägg, storlek medium) 11 minuter 11 minuter (60 grams ägg, storlek medium) 12 minuter 12 minuter (60 grams ägg, storlek medium) 13 minuter 13 minuter (60 grams ägg, storlek medium) Kokas så här! Tiderna gäller när du kokar äggen så här: 1. Låt vattnet koka upp först, eftersom olika spisar värms upp olika snabbt. 2. Lägg ner äggen försiktigt i sjudande vatten - då spricker inte äggen! 3. Ta tid 4. Kyl ner direkt, i 2 minuter