Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

I aprilnumret av Buffé 2013 bjöd Ronnie Nilsson, finalist i Hela Sverige bakar 2012, på fantastiska bakverk. Bland annat en frasig kokos- och hallonstubbe, en variant av den klassiska budapestrullen. Här vi visar steg för steg hur du gör den härliga stubben.

Mmm, så gott! Här hittar du receptet!

 

Så gör du marängrullen

  • Vispa marängen

    Vispa äggvitor och socker till en fast maräng.

  • Blanda kokosen

    Blanda den rostade kokosen med potatismjöl i en separat skål. Vänd försiktigt ner kokosen i marängen.

  • Spritsa ut marängen

    Spritsa ut marängen i täta strängar i till en rektangulär botten. Strängarna ska gå längs med långsidan och se till att det inte är några hål mellan strängarna.

  • Grädda

    Strössla över lite mer kokos ovanpå botten och grädda den sedan i ugnen.

  • Dra av papperet

    När botten är klar, ta ut plåten och vänd över den på ett nytt bakplåtspapper. Dra av papperet från bottnen och låt den svalna.

  • På med grädde!

    Bred över vispad grädde och lägg hallonen på grädden.

  • Rulla ihop

    Rulla ihop tårtan, bestämt men försiktigt. Låt bakplåtspapperet följa med så långt det går i rullningen så blir det lättare. Klar att servera!

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer