Hoppa till sidans innehåll

Tycker du också att det är dötrist att koka potatis? Bra för från och med nu behöver du aldrig mer koka potatis. Här berättar vi hur du gör istället.

Tänk att vi under alla tider har kokat upp vatten och sedan väntat i en evighet på att potatisen ska bli klar. Nu är det slut med det! Vad säger ni om vi säger att potatisen blir klar om du bara lägger den i kallt vatten under dagen? Så här gör du: 

 • Ta fram dina potäter

  Du vaknar på morgonen och tänker "neeeeej orka koka potatis", men kommer snabbt ihåg att den tiden är förbi. Nu behöver du bara ta fram det antalet potatisar du vill förtära till middagen och sedan lägga dem i en kastrull med ISKALLT vatten.

 • Låt stå över dagen

  Nu ligger potatisen i en kastrull med kallt vatten och du behöver alltså inte lyfta ett finger mer under dagen. Gör vad du vill.

 • Dags att äta

  Efter ett par timmar är potatisen klar att äta. Just iskalltvattenförberedd potatis passar utmärkt i en potatissallad. Testa, detta är en OTROLIG upptäckt.

Några goda potatissallader

 • Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök

  Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök

  En underbart god och somrig potatissallad med tomater och burrata. Servera den ljuvliga potatissalladen tillsammans med en smakrik pesto gjord på gräslök. Perfekt till grillat, som rätt på buffén eller på picknicken!

  - Potatissallad med tomat, burrata och pesto på gräslök

  Spara

 • Kall potatissallad med crème fraiche

  Kall potatissallad med crème fraiche

  Kall potatissallad med crème fraiche är en klassisk sommarrätt som passar till det mesta! Här även med majonnäs, dijonsenap och gräslök som sätter smak. Servera den krämiga potatissalladen som tillbehör till rostbiff, kyckling, lax, grönsaker eller på buffén.

  - Kall potatissallad med crème fraiche

  Spara

 • Fransk potatissallad

  Fransk potatissallad

  Denna fantastiskt goda, franska potatissallad passar utmärkt med det mesta. Sin karaktäristiska, mumsiga smak får potatissalladen när den blandas ihop med den lena senaps- och vinägersåsen. Strö över lite kapris och servera ihop med mört kött.

  - Fransk potatissallad

  Spara