Hoppa till sidans innehåll

Finns det något mysigare än att bjuda in vännerna till en julbrunch en söndag i adventstid. Dessa recept passar dessutom många då de till stor del är växtbaserade. Vad sägs om saffranspannkakstårta eller vegansk risgrynsgröt?

I samarbete med Milda

 • Veganska scones

  Veganska scones

  Scones äts ju såklart inte bara på julen, utan är lika drömmiga året om. De här sconesen är bakade på grahamsmjöl, med rikligt med fiber, som ger tuggmotstånd och mättnad. Milda Culinesse gör det enkelt att göra smörfria scones.

  - Veganska scones

  Spara

 • Pannkakstårta med saffran och björnbär

  Pannkakstårta med saffran och björnbär

  Lys upp i vintermörkret med en härlig pannkakstårta, kanske till julbrunchen eller adventsfrukosten? Gyllene pannkakor med smak av saffran varvas med sötsyrliga björnbär och fluffig vaniljgrädde. Toppa med hackad mandel och pudra med florsocker vid servering. 

  - Pannkakstårta med saffran och björnbär

  Spara

 • Vegansk risgrynsgröt

  Vegansk risgrynsgröt

  Risgrynsgröt är både juligt och ljuvligt och går hur bra som helst att göra helt mjölkfri. I det här receptet har vi använt mandeldryck som passar fint ihop med kanel, apelsin, saffran och julens andra smaker. Tips! Addera en matsked Milda Culinesse för ännu rundare och godare smak.

  - Vegansk risgrynsgröt

  Spara

 • Jul-sumo med björnbär, avokado, ingefära och kanel

  Jul-sumo med björnbär, avokado, ingefära och kanel

  Fullspäckad med vitaminer är denna sumo. Avokadon är mättande, den innehåller även mängder av mineraler, fibrer, vitaminer och massa andra nyttigheter. Dessutom söta björnbär och för att få fram den rätta julsmaken mixas allt till en smoothie bowl tillsammans med nötdryck, ingefära och kanel.

  - Jul-sumo med björnbär, avokado, ingefära och kanel

  Spara

 • Veganska lussebullar

  Veganska lussebullar

  Lussebullar, lussekatter eller saffransbröd – kärt barn har många namn. Det här receptet ger veganska lussebullar som smakar precis som de ska – goda, saftiga och med en härlig saffranssmak. Våra veganska lussebullar är helt fria från ägg, mjölk och smör, och istället gjorda på mandeldryck och mjölkfritt margarin.

  - Veganska lussebullar

  Spara

 • Mjölkfri kola

  Mjölkfri kola

  Kola bör finnas på alla brunch-bord i juletid! Här är ett recept för dig som vill ha klassisk gräddkola - fast mjölkfri. Smöret har vi bytt ut mot mjölkfritt margarin och vispgrädden väljer du själv om du vill byta mot havre-, soja- eller kokosmjölk. Receptet är noga utprovat och är precis så där sött, knäckigt och mjuksegt som kola ska vara.

  - Mjölkfri kola

  Spara