Hoppa till sidans innehåll

Stjärnkocken Tommy Myllymäki har tagit fram fenomenala såsrecept du inte vill leva utan, där fyra klassiker fått nya smaker så som mandel, vindruvor och citrongräs.

Recept Tommy Myllymäki Styling Elin Åström Foto Charlie Drevstam
Tips: Här hittar du alla våra recept på sås!

  • Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök

    Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök

    Ett lite annorlunda recept på den ljuvliga smörsåsen beurre blanc – här på ett nytt vis med hackade vindruvor, gräslök och rom eller kaviar. En sås som passar perfekt till fisk!

    - Beurre Blanc med druvor, regnbågsrom och gräslök

    Spara

  • Rödvinssås med brynt smör, lime, schalottenlök och citrongräs

    Rödvinssås med brynt smör, lime, schalottenlök och citrongräs

    En utsökt rödvinssås som passar till det mesta: fisk, fågel, vilt, nötkött och kyckling. En riktigt lyxig och smakrik sås, smaksatt med de oväntade ingredienserna brynt smör, lime, schalottenlök och citrongräs.

    - Rödvinssås med brynt smör, lime, schalottenlök och citrongräs

    Spara

  • Hollandaise med olivolja och rostad mandel

    Hollandaise med olivolja och rostad mandel

    En hemgjord hollandaise slår det mesta. Och det är enklare att göra än du kanske tror! Här smaksätter vi hollandaisen med olivolja och rostad mandel för att ge den en unik karaktär. Såsen passar bra till fisk, kyckling eller grönsaker.

    - Hollandaise med olivolja och rostad mandel

    Spara

  • Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

    Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

    Det är lätt att vispa egen majonnäs! Det enda du behöver är äggulor, vinäger, senap, salt och matolja. Vi smaksätter majonnäsen med Västerbottensost, kryddig pepparrot och finskuren gräslök. Såsen är perfekt till stekt fisk eller stekta grönsaker.

    - Majonnäs med västerbottensost och pepparrot

    Spara

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer