Boeuf bourguignon, chiligryta, kalops, coq au vin, osso buco eller en mustig gulasch? Här listar vi 7 recept på klassiska köttgrytor.

Elin Nordström

  • Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

    Ibland (typ alltid) vill man bara ha en gräddig och matig lövbiffsgryta. Adderar man ostronskivling till den här ljuvliga grytskapelsen så blir lyckan TOTAL.

    - Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

    Spara

  • Boeuf bourguignon med potatismos

    Om någon säger köttgryta så tror vi att många direkt börjar tänka på köttgrytornas gudfader - Boeuf bourguignon. Släng på en rejäl slev potatismos, klaffsa runt gryta och mos och swoosh in i munnen.

    - Boeuf bourguignon med potatismos

    Spara

  • Jazzig chili

    Om du har femtielva timmar över så är vår absoluta rekommendation att du slänger ihop en chili. Och inte vilken chili som helst, utan en jazzig sådan.

    - Jazzig chili

    Spara

  • Coq au vin

    Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk. Vad kan gå fel?

    - Coq au vin

    Spara

  • Mustig gulasch på högrev och potatis

    Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar. Under den tiden kan du ägna dig åt att lära dig att dansa vals helt på egen hand. När två timmar har gått tillsätter du potäter. Och sen är det bara en ynka halvtimme kvar innan du med stor sked kan sleva i dig den här oförskämt mustiga grytan.

    - Mustig gulasch på högrev och potatis

    Spara

  • Osso buco

    När suget efter mustighet blir för stark så kan du alltid laga en osso buco. Här förenas kalvlägg, vitt vin, lök, selleri och timjan i en perfekt symfoni.

    - Osso buco

    Spara

  • Lyxig kalops med mormorskokta morötter

    Sist men absolut inte minst vill vi uppmärksamma grytornas gammelmormor - kalopsen! Den här smakar exakt som en klassisk kalops ska. Den innehåller till och med mormorskokta morötter! Vad är det då undrar ni? Jo, det är morötter som kokats sönder till förbannelse.

    - Lyxig kalops med mormorskokta morötter

    Spara