Hoppa till sidans innehåll

Boeuf bourguignon, chiligryta, kalops, coq au vin, osso buco eller en mustig gulasch? Här listar vi 7 recept på klassiska köttgrytor.

Elin Nordström

Lyckas med boeuf bourguignon, såhär gör du:

 

7 otroliga köttgrytor:

 • Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

  Ibland (typ alltid) vill man bara ha en gräddig och matig lövbiffsgryta. Adderar man ostronskivling till den här ljuvliga grytskapelsen så blir lyckan TOTAL.

  - Gräddig lövbiffgryta med ostronskivling

  Spara

 • Boeuf bourguignon med potatismos

  Om någon säger köttgryta så tror vi att många direkt börjar tänka på köttgrytornas gudfader - Boeuf bourguignon. Släng på en rejäl slev potatismos, klaffsa runt gryta och mos och swoosh in i munnen.

  - Boeuf bourguignon med potatismos

  Spara

 • Jazzig chili

  Om du har femtielva timmar över så är vår absoluta rekommendation att du slänger ihop en chili. Och inte vilken chili som helst, utan en jazzig sådan.

  - Jazzig chili

  Spara

 • Coq au vin

  Saftiga kycklinglår, rött vin och knaprigt sidfläsk. Vad kan gå fel?

  - Coq au vin

  Spara

 • Mustig gulasch på högrev och potatis

  Sjud högrev med kalvfond och paprika i ca 2 timmar. Under den tiden kan du ägna dig åt att lära dig att dansa vals helt på egen hand. När två timmar har gått tillsätter du potäter. Och sen är det bara en ynka halvtimme kvar innan du med stor sked kan sleva i dig den här oförskämt mustiga grytan.

  - Mustig gulasch på högrev och potatis

  Spara

 • Osso buco

  När suget efter mustighet blir för stark så kan du alltid laga en osso buco. Här förenas kalvlägg, vitt vin, lök, selleri och timjan i en perfekt symfoni.

  - Osso buco

  Spara

 • Lyxig kalops med mormorskokta morötter

  Sist men absolut inte minst vill vi uppmärksamma grytornas gammelmormor - kalopsen! Den här smakar exakt som en klassisk kalops ska. Den innehåller till och med mormorskokta morötter! Vad är det då undrar ni? Jo, det är morötter som kokats sönder till förbannelse.

  - Lyxig kalops med mormorskokta morötter

  Spara