Hoppa till sidans innehåll

Övning ger färdighet när det kommer till kimchi. Misströsta inte om din första syrning inte blir perfekt! När du väl har lyckats har du ett fantastiskt tillbehör till alla möjliga rätter.

Här är receptet på kimchi. 

  • Halvera

    Halvera salladskålen på längden.

  • Salta

    Lägg den i en stor bunke med snittytan upp. Strö salt över och mellan bladen. Se till att saltet kommer in mellan varje blad.

  • Blötlägg

    Häll över vatten så att kålen täcks. Lägg på en tallrik med tyngd på så att kålen hamnar i press. Låt stå 3-5 dygn i rumstemperatur.

  • Häll av

    Låt kålen rinna av i ett durkslag. Pressa ur överblivet vatten ur kålen.

  • Gör kryddblandningen

    Blanda ihop ingefära, vitlök, purjolök, rättika, chilipeppar, socker och fisksås till chiliblandningen i en bunke.

  • Krydda kålen

    Gnid in blandningen mellan kålbladen. Blandningen ska fördelas ordentligt mellan bladen och runt kålen. Var försiktig så att kålhuvudet fortfarande hänger ihop vid roten.

  • Låt stå

    ”Tvinna” kålhalvorna och lägg dem i en plastpåse eller burk med tättslutande lock. Låt stå 1 dygn i rumstemperatur. Ställ därefter in den i kylen 5-7 dagar. Skär kålhalvorna tvärs över och lägg upp.

  • Servera och njut

    Viktigt vid servering är att bjuda bitar från både ”rotsidan” och den mjukare bladsidan. Häll över lite av spadet.

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer