Hoppa till sidans innehåll

Gör gulliga små snögubbar eller förvandla dina mashmallows till små chokladskapelser att doppa i varm choklad. Julpyssel som är gott att äta!

Av: Therese Elgquist Foto: Fanny Hansson
TIPS: Kliar det i fingrarna efter ännu mer pyssel? Här hittar du allt pyssel perfekt till julen!

Material du behöver:

  • Marshmallows – chokladdoppad/snögubbestora marshmallows 
  • Polkagriskäppar
  • Fina sugrör i papper
  • Livsmedelspennor
  • Smält choklad
  • Krossade godisar (t ex never stop eller polkagrisar)  

3 steg till chokladdoppad marshmallows

  • Preppa pinnen

    Trä på en hel marshmallow på sugrör eller på en polkagriskäpp.

  • Doppa i två steg

    Doppa halva marshmallowsen först i smält choklad och sedan i krossade godsaker. Några exempel är krossade godisbitar, finhackade nötter, strössel, frystorkade smulor av hallon eller jordgubbar... det du tycker är gott till choklad helt enkelt!

  • Låt stelna

    Lägg att stelna på ett galler. Häng i granen, fönstret, ät som den är direkt – eller stoppa ner i en kopp varm choklad och låt sakta smälta ner. Mmmm…

Snögubbemarshmallows

  • Klipp i mindre bitar

    Klipp en marshmallow i mitten på bredden.

  • Måla

    Måla ögon, näsa och mun likt en snögubbe på ovansidan av varje bit med livsmedelspennor. Använd gärna de söta snögubbar till garnering av tårtor och cupcakes - eller låt dem sakta smälta i en rykande kopp varm choklad!

  • Snögubbe som smälter...

    ... i varm choklad! Mums.