Hoppa till sidans innehåll

Vi förknippar julen med varma, kryddiga drycker att krypa upp i soffan med när snön faller utanför fönstret. Men till fest? Vi tar en titt på tre läskande cocktails som du kan bjuda på till julfesten.

Text: Kalle Bogren
TIPS: Se även recept på resten av våra juldrinkar och 3 eggnogs med en twist.

 • Frisk isté med äppelcider

  Te är inte bara te, det kan även vara en riktigt god drinkingrediens. Här blandas svart te med juliga smaker som kanel och äpple. Teet ger drinken en intensiv smak, men som lättas upp av frisk, bubblig äppelcider. Den här drinken passar lika bra framför brasan som till fest.

  Isté med äppelcider

 • Must med timjan

  En drink full av härliga höst- och vintersmaker där äpple och timjan står i centrum. Färska örter som timjan, rosmarin eller dragon förknippas mest med matlagning, men gör sig alldeles utmärkt i drinkar och tillför ett spännande djup. Läskande tonic ger en cocktailkänsla, trots att drinken är helt alkoholfri!

  Äppelmust med timjan och tonic

 • Mousserande julbål

  Det behöver inte vara en somrig trädgårdsfest för att man ska få dricka bål. Den här juliga vinterbålen, fylld av friska citrusfrukter och kryddig ingefära, är den självklara fördrinken på julfesten. Med syrliga granatäppelkärnor och mousserande vin blir bålen riktigt fräsch.

  Mousserande fruktdrink med granatäpple